FRANJO OSTVARUJE SNOVE

'RECITE OBAMI DA ZAUSTAVI DEPORTACIJU MOGA OCA' Papa ispunio obećanje djevojčici

 AFP

Djevojčica Jersey Vargas (10) iz Kalifornije otputovala je čak do Vatikana kako bi zamolila papu Franju da joj učini uslugu.

Naime, ocu ove djevojčice Mario Vargas prijeti deportacija iz SAD-a, zbog čega je i uhićen, a ona je odlučila poduzeti sve kako do toga ne bi došlo pa čak i zamoliti papu da tijekom sastanka s predsjednikom Barackom Obamom razgovara o imigracijskoj reformi.

Tako se tijekom Papine tjedne audijencije na Trgu svetog Petra probila kroz gomilu u nadi da će je on primijetiti, što se upravo i dogodilo.

- Rekla sam mu da moli za mene i moju obitelj i zamoli predsjednika da zaustavi deportaciju jer će ona razdvojiti moju obitelj. Blagoslovio me i rekao da će razgovarati o tome s predsjednikom Obamom' - izjavila je djevojčica za Fox Latino.









Samo dan nakon ovog događaja djevojčica se prema riječima predsjednika Obame mogla uvjeriti u to da je papa ispunio obećanje.









- On je jako svjestan teškog položaja imigranata. Mnoga njihova djeca su građani SAD-a, a unatoč tome još žive u sjeni. U puno slučajeva su deportirani i odvojeni od obitelji - rekao je Obama nakon sastanka sa Svetim Ocem.

- Opisao sam mu kako se osjećam da još uvijek postoji prilika da ovo ispravimo i donesemo zakon - dodao je Obama.

U međuvremenu, odvjetnik obitelji Vargas Alex Galvez izjavio kako bi otac male djevojčice trebao danas biti pušten na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:19