Reagiranje ruskog veleposlanika na tekst ‘Mirovni sporazum u Erevanu primljen kao veleizdaja i potpuna kapitulacija‘

Prisiljeni smo konstatirati da su takve riječi autora samo izjava osobne procjene događaja i djelovanja Ruske Federacije
 Vladimir Gerdo/Tass/Profimed

U vašem članku od 11. studenog 2020. pod naslovom 'Azeri slave, Armeni bjesne. Mirovni sporazum u Erevanu primljen kao veleizdaja i potpuna kapitulacija' autor piše: 'Tijekom rata Erevan je stalno zazivao Rusiju upomoć, tražeći čak i da vojno intervenira na armenskoj strani, jer su obe države članice Organizacije dogovora o kolektivnoj sigurnosti (ODKB). Moskva je stalno to izbjegavala jer je bila svjesna da bi je to uvuklo u otvoreni sukob ne samo s Azerbajdžanom, nego s Turskom...'

Prisiljeni smo konstatirati da su takve riječi autora samo izjava osobne procjene događaja i djelovanja Ruske Federacije.

Podsjećamo, službenici Ruske Federacije, predstavnici ruskog Ministarstva vanjskih poslova više puta su iznosili da takvih zahtjeva nije bilo s armenske strane, jer za njih nije bilo pravne osnove. Predsjednik Vlade Armenije Nikola Pašinjan u intervjuu zapadnim novinskim agencijama jer mnogo puta objašnjavao da Armenija ne treba i ne može, u skladu s međunarodnim pravom, službeno uvići saveznike iz ODKB-a, uključujući Rusku Federaciju, u ovaj oružani sukob.

Nadamo se da će u budućnosti zaposlenici vaših novina biti odgovorniji u provjeri stvarnih podataka prije nego što ih objave u svojim materijalima. (Andrey Nesterenko)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:52