VELIKI INETERES MEDIJA

RAZOTKRIVENE MRAČNE TAJNE SVEĆENIKA IZ VATIKANA Gay orgije i ubojstvo: novi skandali katoličke crkve u Italiji

 Ante Čizmić/Cropix

Vatikan je pogođen dvama velikim i vrlo neugodnim skandalima.

Prvi skandal uključuje talijanskog svećenika koji je suspendiran nakon što su se pojavile sumnje da je na internetu tragao za gay ljubavnicima, a navodno je sudjelovao i u gay orgijama.

Drugi skandal, koji je u Italiji izazvao mnogo pažnje je vezan uz svećenika s juga Italije koji je pod sumnjom da je ubio župljanina.

Otac Gratien Alabi iz Konga je pod istragom za ubojstvo nakon otkrića ženskih kostiju zakopanih u blizini lokalne kapelice na brežuljku.

Kosti navodno pripadaju Guerrini Piscaglia (50), koja je nestala u obližnjem Arezzu u Toscani prošle godine.

Ovaj slučaj je izazvao veliki interes medija, a u novinama su objavljeni napisi u kojima se tvrdi da je otac Alabi bio u ljubavnoj vezi s ženom i s njom dobio dijete.

Alabi je negirao sve optužbe uz tvrdnju da je nevin.

U međuvremenu na sjeveru Italije, muškarac iz Roviga je medijima dao izjavu o 50-godišnjem svećeniku kojeg je upoznao putem Facebooka i s njim postao bliski prijatelj, a svećenik mu je povjerio da je homoseksualac.

Svećenik mu je pričao o svojim seksualnim odnosima s drugim svećenicima i članovima Švicarske garde u Vatikanu s kojima je dolazio u kontakt putem interneta.

Dotični svećenik je nakon intervencije nadbiskupa Taranta Filippa Santora uklonjen s dužnosti i to nakon što je utvrđena istinitost njegovih tvrdnji. U obrazloženju suspenzije je navedeno da je njegovo ponašanje nespojivo sa svećenićkom dužnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:19