TRAGEDIJA U UKRAJINI

RAZOTKRIVEN MISTERIJ RUŠENJA MALEZIJSKOG AVIONA? 'Pronašli smo dijelove rakete koja je srušila Boeing. Koriste je Rusi!'

Let Malaysia Airlinesa srušio se u dijelu Ukrajine pod kontrolom pobunjenika u srpnju prošle godine
 AFP

LONDON - Među ostacima srušenog zrakoplova Malaysia Airlinesa pronađeni su dijelovi ruskog raketnog sustava, tvrde nizozemski istražitelji, a prenosi BBC.

Istražitelji srušenog aviona MH17 tvrde da su pronašli dijelove rakete koja bi 'mogla biti' BUK raketa, varijanta projektila zemlja-zrak razvijena u Rusiji. Još uvijek nije dokazana uzročno-posljedična povezanost između pronađenih dijelova i srušenog zrakoplova.

Pronalazak ovih dijelova prvi je fizički dokaz da je prilikom pada zrakoplova bilo riječi o raketnom napadu na MH17. Rusija i proruski pobunjenici poriču svu odgovornost za pad zrakoplova pritom tvrdeći da je ukrajinska vojska kriva za pad. Dijelovi zrakoplova trenutno su u posjedu Vijeća za sigurnost Nizozemske čiji će istražitelji konačno izvješće trebaju podnijeti u listopadu ove godine.

Let Malaysia Airlinesa putovao je iz Amsterdama prema Kuala Lumpuru, a srušio se u dijelu Ukrajine pod kontrolom proruskih pobunjenika u srpnju prošle godine s 298 putnika, uključujući i 80 djece.

USKORO OPŠIRNIJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:41