FLAMBOJANTAN I KORUMPIRAN

RASKRINKAN LOKALNI ŠERIF Pao raskalašeni političar koji službeno radi za crkavicu, a posjeduje imanje na Madagaskaru

 cc

Rastrošni i razmaženi rumunjski gradonačelnik koji se jednom pojavio i na naslovnici Playboya uhićen je zbog optužbi za korupciju.

Gradonačelnik Constante Radu Mazare ima službenu plaću od svega 4600 kuna mjesečno (u protuvrijednosti), no navodno je kroz primanje mita uspio prikupiti milijune.

Mazare je poznat po svojem ekstravagantnom životnom stilu i raskošnim zabavama, velikoj garaži punoj oldtimera i imanju na Madagaskaru.

Njegovo je uhićenje posljednje u nizu kontroverzi koje ga prate.

Poznat je i po svojoj velikoj ljubavi prema odijevanju za modne spektakle. Tako se jednom maskirao u - nacističkog časnika.

Tužitelji tvrde da je Mazare primio dva milijuna eura od predstavnika dviju privatnih kompanija kako bi im dopustio gradnju dva nova šoping centra u središtu njihovih gradova.

Također, navodno je dobio sedam milijuna eura za namještanje pobjede jednoj sanitarnoj kompaniji u natječaju vrijednom 335 milijuna eura te je tako oštetio grad za 26 milijuna eura.

Mazare je redovit 'inventar' u rumunjskim novinama zbog brojnih krinki koje voli nositi. Jednom je bio odjeven kao kubanski revolucionar Che Guevara, spasilac, rimski car, egipatski faraon...

Državni je visoki sud prvo odbio zahtjev nacionalnog ureda za borbu s korupcijom da se Mazareu odredi 30 dana pritvora, no nakon žalbe, gradonačelnik se našao iza rešetaka. Suočen je sa šest točaka optužnice za korupciju i prijeti mu zatvorska kazna ako ga proglase krivim.

Međutim, u medijima je već najavio kako 'neće otići bez borbe' te tvrdi da je žrtva tužiteljstva.

- Spreman sam za borbu. U životu je dobro biti spreman na sve. I da budem potpuno iskren, u posljednjih deset godina dajem objašnjenja. Umoran sam i želim to riješiti jednom zauvijek - objasnio je Mazare.

Ovaj 46-godišnjak trenutačno odrađuje svoj četvrti mandat, a prvi put je za gradonačelnika Constante odabran 2000. godine. U međuvremenu je uveo karneval sličan onome u Rio de Janeiru, a on je, naravno, bio glavna zvijezda. Prema rezultatima posljednjih izbora ponovo je izabran s čak 62 posto glasova što ga čini jednim od najpopularnijih rumunjskih političara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 16:16