PUŠTEN IZ HAAGA

RADIKALI UZALUD ČEKALI ŠEŠELJA Trebao je poletjeti sinoć, ali se od toga odustalo u zadnji tren

 Matija Koković/CROPIX

Vođa srpskih radikala i osumnjičenik za ratne zločine, Vojislav Šešelj, razočarao je pripadnike svoje stranke koji su ga sinoć strpljivo čekali u zračnoj luci Nikola Tesla nakon što ga je sud u Haagu odlučio pustiti na privremenu slobodu zbog metastaza na jetri.

- Šešelj se trebao ukrcati na večerašnji let. Stigao je u amsterdamsku zračnu luku, ali se od toga odustalo u zadnji tren - izjavila je za Blic stjuardesa na letu Airbusa A319 koji je u ponoć sletio u Beograd.

Tamo su svečani doček priredili Šešeljevi pristalice. Njih 40-ak, odjeveni u majicama s likom Šešelja, bedževima i zastavama okupilo se u zračnoj luci oko 23 sata. Prema pisanju Blica čekali su svog vođu u tišini, bez skandiranja i pjevanja.

- Nemamo provjerenu informaciju o njegovom dolasku večeras, ali s obzirom na to da je razdužio zatvorsku ćeliju u Haagu vjerujemo da će doći - rekao je jedan od okupljenih.

Putnici koji su stigli zrakoplovom iz Amsterdama bili su zbunjeni 'dočekom' koji su im priredili simpatizeri Srpske radikalne stranke, te su potvrdili da Vojislav Šešelj nije bio s njima na letu.

Poslije sat i pol čekanja SRS-ovci su se napokon razišli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:34