NOVI SKANDAL

PUTNICA MALAYSIA AIRLINESA 'Stjuardu sam rekla da me strah letjeti ukletim avionom, a on me silovao'

(FILES) Malaysia Airline's ground staff park a Boeing 777-200 at Kuala Lumpur International airport after setting a world record for the longest non-stop flight from Seattle to Kuala Lumpur on April 2, 1997. Malaysia Airlines said a flight carrying 239 people from Kuala Lumpur to Beijing went missing early on March 8, 2014, and the airline was notifying next of kin in a sign it expected the worst. AFP PHOTO Francis SILVAN
 FRANCIS SILVAN/AFP

Član posade zrakoplova Malaysia Airlinesa zadržan je u Francuskoj zbog tvrdnji da je seksualno napastovao australsku putnicu koja se plašila letjeti aviokompanijom koja je u velikim financijskim problemima zbog dviju avionskih tragedija.

Na letu MH20 koji je 4. kolovoza letio iz Kuala Lumpura navodno je došlo do neprimjerenog seksualnog ponašanja od strane stjuarda prema jednoj putnici.

Ona je vlastima prijavila slučaj nakon što je zrakoplov sletio u parišku zračnu luku Charles de Gaulle. Članovima posade zrakoplova odmah je na početku priznala da osjeća veliki strah zbog činjenice da leti baš Malaysia Airlinesom.

Glavni stujard navodno je sjeo pokraj nje i seksualno je iskoristio pod izlikom da ju je htio utješiti, ispričala je francuskim vlastima, javljaju australski mediji.

Predstavnici Malaysia Airlinesa obećali su francuskoj policiji da će pomoći u istrazi ističući da im je sigurnost, udobnost i dobrobit putnika uvijek bio najviši pripritet.

Malaysia Airlines na rubu je financijskog kolapsa nakon dviju zrakoplovnih katastrofa. Prvo je u ožujku misteriozno nestao zrakoplov na letu MH370 koji je letio za Peking. Opsežna istraga za avionom nije urodila plodom i njegova je sudbina do današnjeg dana nepoznata.

Četiri mjeseca kasnije avion iste tvrtke srušen je projektilom iznad Ukrajine pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:12