POTVRĐENO: AVION SRUŠILI TERORISTI

PUTIN: 'Dajem 50 milijuna dolara za glave terorista koji su u avion postavili bombu!; EGIPĆANI: 'Već smo ih uhitili, radili su u zračnoj luci'

'Za vrijeme leta eksplodirala je ručno napravljena bomba ekvivalnetna 1,5 kilograma TNT-a'

Nažalost, teorije s kojima se naklapalo u posljednjih dva tjedna pokazale su se točnima - ruski zrakoplov na Sinaju srušili su teroristi! Konačna potvrda stigla je od Aleksandra Bortnikova, šefa ruske obavještajne službe. Glavni ruski špijun obavijestio je predsjednika Putina da tragediju na Sinaju nije uzrokovao mehanički kvar, već - bomba. Rusi su detaljno pregledali olupinu, te su otkrili tragove eksploziva što jasno upućuje na terorizam.

- Možemo potvrditi da su pad aviona odgovorni teroristi. Za vrijeme leta eksplodirala je ručno napravljena bomba ekvivalnetna 1,5 kilograma TNT-a. To objašnjava zašto su ostaci zrakoplova bili rasuti kilometrima po pustinji. Dakle, sve je jasno - raspao se u zraku - rekao je Bortnikov.

- Ovo nije prvi put da se Rusija suočava s barbarskim napadima terorista - rekao je Putin aludirajući na napad na željeznički kolodvor u Volgogradu 2013. godine.

- Nismo to zaboravili! Ali ubojstvo naših nedužnih građana je najbrutalnijih i najkrvavijih zločina.

Naravno, Putin već priprema osvetu za krivce - militante Islamske države.

- Ne samo da će se naše operaciju u Siriji nastaviti, već će se i pojačati. Djelovat ćemo tako snažno da će teroristi vrlo brzo shvatiti da je osveta neizbježna. Ovu tragediju pamtit ćemo zauvijek. Ali neće nas zaustaviti da pronađemo i kaznimo ljude koji su je uzrokovali. Tražit ćemo ih u svakom kutku svijeta i kazniti - rekao je Putin koji je ponudio 50 milijuna dolara nagrade za informacije o ljudima koji su u avion podmetnuli bombu.

Odgovor nije trebalo dugo čekati, Egipćani su jutros uhitli dva zaposlenika zračne luke u Šarm el-Šeiku pod sumnjom da su postavili bombu u zrakoplov.

Podsjećamo, Airbus A321 na letu 9268, koji je prevozio ruske turiste iz egipatskog Šarm el-Šeika u Sankt Peterburg, srušio se u 31. listopada 30 minuta nakon polijetanja na sjeveru Sinajskog poluotoka, stotinjak kilometara južno od grada Al Ariša. U avionu je bilo 217 putnika i sedam članova posade i nitko nije preživio nesreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:49