OPASNA KAMPANJA

PRVA FOTOGRAFIJA OBAME KAKO PUCA Bijela kuća odgovara kritičarima koji kažu da Obama nikad nije pucao

 White House

Bijela kuća objavila je fotografiju Baracka Obame kako puca iz puške na glinene mete u bazi Camp David, čime je riješena dilema da li je predsjednik SAD-a ikada pucao iz vatrenog oružja.

Fotografija je snimljena 4. kolovoza prošle godine, a predsjednik ju je odlučio objaviti u petak.

Obama je priznao kako često odlazi u kampa na pucanje te je dodao kako tamo odlazi s obitelji isključivo kako bi se odmorio.

Fotografija je objavljena prije gotovo dva mjeseca, nakon masakra u osnovnoj školi u Connecticutu , gdje je ubijeno 20 djece i šestoro profesora.

Obama je u intervjuu za New Republic rekao da jako poštuje američku lovačku tradiciju te je pozvao pristaše kontrole naoružanja da budu bolji slušatelji u debati o vatrenom oružju.

- Ako ste kao desetogodišnjak dobili pušku od svog oca i provodili po čitave dane s njim i ujacima i ako je to postala vaša obiteljska tradicija, jasno je zašto će te se truditi da to zaštitite, dodao je Obama.

Obama je prošlog mjeseca predložio ozbiljne mjere o naoružanju, uključujući zabranu posjedovanja poluautomatskih puška i detaljnije provjere kupaca oružja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:11