POMAK NA BOLJE

PRORUSKI POBUNJENICI NAJAVILI 'Povlačimo topništvo u zonama u kojima su Ukrajinci učinili isto'

TOPSHOTSSelf-proclaimed Prime Minister of the pro-Russian separatist "Donetsk People's Republic" Alexander Borodai (C) stands as he arrives on the site of the crash of a malaysian airliner carrying 298 people from Amsterdam to Kuala Lumpur, near the town of Shaktarsk, in rebel-held east Ukraine, on July 17, 2014. The plane was shot down over Ukraine by a surface-to-air missile Thursday but it was unclear who fired the weapon, US officials said. AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET
 AFP

MOSKVA - Proruski pobunjenici objavili su u utorak da su počeli povlačiti topništvo na istoku Ukrajine na mjestima gdje je isto učinila ukrajinska vojska, u skladu s onim što je postignuto na pregovorima u Minsku.

"Povukli smo naše topništvo u zonama u kojima su redovite ukrajinske snage učinile isto. Na mjestima na kojima ukrajinsko topništvo nije povučeno, ni mi nismo povukli svoje", rekao je ruskoj novinskoj agenciji Interfax Aleksandar Zaharčenko, "premijer" Narodne republike Doneck koju su samoproglasili separatisti.

"To se odnosi na topove kalibra iznad 100 mm", istaknuo je on.

Dokumentom potpisanim u subotu u Minsku predviđa se mirovni plan u devet točaka kako bi se zaključio krvavi sukob koji suprotstavlja proruske pobunjenike i ukrajinsku redovitu vojsku unazad više od pet mjeseci na istoku Ukrajine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:29