TRAGIČAN KRAJ

PROMIJENIO SPOL, PA EUTANAZIRAN S 44 GODINE 'Grudi su mi bile grozne, a tijelo mi je odbacilo penis'

Rođen kao djevojčica Nancy, svoju je transformaciju započeo hormonalnom terapijom 2009. godine, a prošle godine je operiran
 Facebook

Belgijski transeksualac, 44- godišnji Nathan Verhelst, eutaniziran je jučer poslijepodne u Belgiji. Smrtonosnu mu je injekciju dao doktor Wim Distelmans koji je prošle godine na isti način ubio gluhe i djelomično slijepe blizance.

Nathan je objasnio kako ovaj svijet želi napustiti 'zbog nepodnošljive psihičke boli koju osjeća' nakon neuspjele operacije promjene spola kojoj je podvrgnut prošle godine.

Rođen kao djevojčica Nancy, svoju je transformaciju započeo hormonalnom terapijom 2009. godine, a prošle godine je operiran. No, nažalost, procedura je krenula po zlu.

KRAJ PATNJAMA Blizancima odobrena eutanazija: 'Bili su gluhi i slijepi, a nisu podnosili da se ne vide ili ne čuju!'

- Bio sam spreman slaviti svoje novo rođenje. Kada sam se pogledao u ogledalo ostao sam prestravaljen. Moje grudi nisu u bile u skladu s očekivanjima, nisu bile muške, a tijelo je odbacivalo penis, ispričao je za belgijske novine Nathan Verhelst.

Njegova obitelj saznala je za njegovu smrt putem oproštajnog pisma koje im je ostavio.

Ovaj slučaj pokrenuo je novu debatu u Belgiji posebno nakon što je broj zahtjeva za eutanaziju u odnosu na prošlu godinu porastao za čak 25 posto. Tamo je postupak eutanazije legalan ukoliko je pacijentova želja jasna i izgovorena pri punoj svijesti. No, posljednju riječ ima doktor koji prosuđuje da li se zaista radi o 'nepodnošljivoj boli'.

- On je jednostavno bio izložen neizlječivoj, dubokoj patnji, rekao je dr.Distelmans te je dodao kako je ovaj slučaj zadovoljavao sve zakonske uvjete za izvršenje eutanazije.

Ova priča u svjetskim je medijima postala tema nakon što je u Nizozemskoj objavljeno da je jedna od 30 smrti starijih ljudi rezultat eutanazije. Taj broj raste nakon što su odobreni takozvani mobilni 'odredi smrti' koji po kućama eutaniziraju starije ljude koji to žele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 22:28