TIK PRIJE APOKALIPSE

PROCURILA SNIMKA Ovo je posljednje što će CNN emitirati u slučaju sudnjeg dana: 'Video će pustiti zadnji preživjeli'

 Screenshot

Prije 34 godine, prilikom pokretanja emitiranja CNN-a, osnivač prve 24-satne informativne televizije Ted Turner dao je veliko obećanje o svom novom poslovnom pothvatu.

- Izuzmemo li moguće probleme sa satelitom, naš program neće stati sve do sudnjeg dana - objavio je Turner te pripremio finalni video koji će CNN morati prikazati prije moguće apokalipse.

- Himnu ćemo emitirati samo jednom, 1. lipnja (to je bio prvi dan emitiranja), a kada dođe kraj svijeta, pustit ćemo pjesmu 'Nearer My God To Thee' prije nego se odjavimo - obećao je Turner prije puštanja CNN-a u pogon.

Ljudi su mislili da se ekscentrični tajkun šalio i tome je bilo tako sve do danas kada je web stranica Jalopnik objavila CNN-ov video spremljen za smak svijeta.

- Imamo dokaz da se nisu šalili - napisao je bivši CNN-ovac Michael Ballaban koji sada radi za Jalopnik objavivši jednominutni video 'Nearer My God To Thee' u izvedbi vojnog orkestra. Spomenuta pjesma je, inače, u hrvatskom prepjevu poznata pod naslovom 'Bliže, o Bože moj'.

- Ovaj video trebao bi pustiti posljednji preživjeli zaposlenik CNN-a prije nego li umre od radijacije, kuge, zombija ili kojeg god drugog scenarija koji je Turner zamislio - kaže Ballaban.

Prema njemu, video je i dan-danas spremljen u internoj arhivi pod nazivom 'Turner doomsday video' i označen je crvenim riječima 'HFR [Hold for release] till end of the world confirmed', odnosno 'Ne emitiraj dok ne dobijemo potvrdu da je svijetu došao kraj'.

Do snimke, zabilježene u 4:3 formatu, koji već polako odlazi u prošlost, navodno nije bilo jednostavno doći, no Ballaban je na nju nabasao kada je 2009. godine radio na CNN-u kao pripravnik, a tražio ju je nakon što je za nju čuo od jednog svog profesora, koji je svojevremeno također bio zaposlen na CNN-u.

Jedino što ostaje nejasno je tko će i iz kojeg izvora na sudnji dan dobiti potvrdu da je baš taj dan stigao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:24