VRATILI SE

'PRIJE TRI TJEDNA SU IM OTELI POZORNICU, MI IM DAJEMO SVOJU' U2 u Parizu ugostili Eagles of Death Metal koji su vrlo emotivnom izvedbom ganuli publiku

 screenshot YouTube

Eagles of Death Metal, bend čiji je pariški koncert 13. studenog postao poprište krvavog masakra, po prvi je puta nakon tragičnog događaja stao na pozornicu, prenosi Variety .

Pridružili su se u ponedjeljak navečer bendu U2 na njihovom koncertu u Parizu i tako dokazali da je, unatoč svemu, rock'n'roll i više nego živ.

'Oteli su im binu prije tri tjedna, a mi bismo im željeli ustupiti našu večeras', rekao je Bono Vox želeći bendu dobrodošlicu.

Zatim su odsvirali obradu velikog hita Patti Smith 'People Have the Power' te pjesmu 'I Love You All The Time, Paris'. Inače, Patti Smith je gošća U2-a bila večer ranije na još jednom njihovom pariškom koncertu.

Ovo je prvi koncertni povratak benda Eagles of Death Metal u Pariz nakon terorističkih napada u kojima je ubijeno 130 ljudi, od čega 89 baš na njihovom nastupu. Njihov ponovni dolazak u grad koji je zbog krvavih napada još uvijek pod uzbunom, predstavlja snažan simbol otpora teroru i solidarnosti s Parižanima.

Pjevač Jesse Hughes već je ranije kazao kako bi volio da baš oni budu prva grupa koja će nastupiti u dvorani Bataclan kad se ponovno otvori.

'Naši su prijatelji došli onamo zbog rock'n'rolla i umrli. Ja želim doći onamo i živjeti. Mi se bavimo glazbom i to ćemo zauvijek činiti', rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:35