SAMO U SRBIJI

PRESJEKAO KABEL Načelnik općine službenicima ukinuo grijanje: 'Vani je minus 10, a oni u kratkim rukavima!'

Predsjednik općine Radoljub Vidić za račune ne krivi Elektroprivredu Srbije, koja je ovih dana zbog računa morala smjenjivati direktore, nego bezobrazne općinske službenike
Perusic, 180712.Na zeljeznickoj postaji u Perusicu dogodila se nesvakidasnja nesreca. Radno vozilo "Drezina" iz jos neutvrdjenih razloga naletilo je na prazne teretne vagone na sporednom kolosijeku. Zbog siline udarca ozlijedilo se 9 radnika od kojih trojica teze i trenutno su zbrinuti u opcoj bolnici Gospic.Na slici: Ocevid na ostecenim vlakovima.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

KURŠUMLIJA - Nije samo običnim građanima dosta previsokih računa za struju: ogorčen zbog posljednjeg računa načelnik općine Kuršumlija u Srbiji naredio je električaru da u svim kancelarijama općine prereže kabele na termoakumulacijskim pećima.

Predsjednik općine Radoljub Vidić za račune ne krivi Elektroprivredu Srbije, koja je ovih dana zbog računa morala smjenjivati direktore, nego bezobrazne općinske službenike.

"Zaposleni su radili u kratkim rukavima kad je vani bilo minus 10", izjavio je Radoljub Vidić, prenosi B92.

Općina već ima centralno grijanje na ugljen, no službenicima to nije bilo dovoljno pa su uključivali i termoakumulacijske peći.

Predsjednik općine je najprije sam iz svoje kancelarije iznio peć na struju pa upozorio sve zaposlene da isključe peći u svim uredima u općini. Nakon toga je pričekao par dana, i kad je krenuo u obilazak, ponovo je zatekao vrele peći i otvorene prozore. Nakon toga je električar krenuo u svoju misiju.

Čin je izazvao odobravanje među političkim strankama u Kuršumliji: načelnikov zamjenik Rajko Nikolić kaže da su morali stati nekako na kraj neodgovornim službenicima jer su se već i građani počeli žaliti. "Kad su svi šetali u kratkim majicama i svilenim košuljama, i ja sam se morao malo raskomotiti. Otvarali su prozore zbog vrućine. Dođu ljudi da završe neki posao, pa znojni izlaze na ulicu", kazao je Nikolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 15:11