TEŠKE REFORME

PREMIJER ISKRENO PRIZNAO ZA CNN 'Najvjerojatnije ću izgubiti sljedeće izbore'

 Alen Šalkić/CROPIX

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za CNN koji je prenosila televizija N1 kako će vjerojatno izgubiti sljedeće izbore kao što se to dogodilo i drugima koji su provodili teške reforme, prenosi Blic .

- Nisam preuzeo ovaj mandat da čekam sljedeće izbore i pobjedim svoje političke protivnike. Znam što će se dogoditi na sljedećim izborima. Najverojatnije ću izgubiti sljedeće izbore kao i mnogi drugi koji su pokušali provesti reforme - rekao je Vučić sinoć na CNN-u.

Vučić je rekao kako njegov posao nije da "prodaje gluposti i laži", već da provodi reforme radi dobrobiti naroda.

- Činjenica je da cijeli svijet, Europska unija, Međunarodni monetarni fond, Svjetska banka, Europska banka za obnovu i razvoj priznaju da Srbija provodi puno reformi i čak govore - ne ja, nego oni - da srpski narod može biti vrlo ponosan na sebe i svoje vodstvo, rekao je Vučić.

On je rekao da je zadovoljan onim što je Vlada dosad postigla, ali da se reforme moraju provoditi dalje, ističući pravosuđe za koje je ocijenio da je neefikasno.

- Nema problema s političkom voljom. Nema zaštićenih osoba, zaštićenih tajkuna, zaštićenih političara, rekao je Vučić i dodao da se mora promijeniti stanje u pravosuđu gdje neki procesi traju godinama.

Premijer Srbije izjavio je također da se ne miješa u rad medija i da se njegova vlada ozbiljno bavi pitanjem slobode medija.

- Ja sam najkritiziranija osoba u ovoj državi, što je dobro. Pogledate današnje novine. Na naslovnim stranicam kritiziraju mene i moju vladu na dobar način. I sviđa mi se to", rekao je Vučić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:56