AMERIKANCI ZATVORILI DIPLOMATSKA PREDSTAVNIŠTVA

Predsjednik Jemena: Al-Qaida je najavila napad 'koji će ući u povijest'

Rekao sam Amerikancima da će se to vjerojatno dogoditi u Jemenu, izjavio je Hadi koji vjerojatno dijeli mišljenje CIA-inih analitičara da je al-Qa'ida na Arapskom poluotoku najsposobnija za izvođenje takvog napada
 AFP

Poruka koja je Amerikance natjerala da zatvore diplomatska predstavništva diljem Arapskog svijeta odnosila se na telefonski poziv u kojem je vođa al-Qa'ide na Arapskom poluotoku izjavio da će izvesti napad koji ce 'ući u povijest', izjavio je predsjednik Jemena.

U prvom javnom otkrivanju detalja događaja koji su doveli do zatvaranja 20 američkih ambasada, jemenski predsjednik Abd-Rabu Mansur Hadi izjavio je kako je Naser al-Vuhajši, šef terorističke organizacije na Arapskom poluotoku, to obećao vođi al-Qaide Ajmanu al-Zavahiriju telefonom 29. srpnja.

Wuhajši je bio na sastanku 20-ak šefova al-Qaide u Jemenu u provinciji Maarib i tad je nazvao Zavahirija koji se, vjeruje se, nalazi u Pakistanu.

"Rekao sam Amerikancima da će se to vjerojatno dogoditi u Jemenu, izjavio je Hadi koji vjerojatno dijeli mišljenje CIA-inih analitičara da je al-Qa'ida na Arapskom poluotoku najsposobnija za izvođenje takvog napada. Hadi je izjavio kako su naknadno u Jemenu presretena dva automobila puna eksploziva, jedan kojem je meta bio naftni terminal Mina al-Daba na jugoistoku zemlje i drugo vozilo koje je za odrediπte imalo glavni grad Sanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:42