SIMBOLIČNIH 22 GRAĐANA

PREDSJEDNICU U SARAJEVU ČEKAJU PROSVJEDNICI Bošnjački pokret najavio mirno okupljanje ispred Ambasade Hrvatske u BiH povodom dolaska Grabar-Kitarović

 Ronald Gorsic / CROPIX

Bošnjački pokret će povodom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Bosni i Hercegovini, organizirati prosvjed građana ispred Ambasade Republike Hrvatske.Prosvjed bi se trebao održati prekosutra, piše klix.ba.

Bošnjački pokret je rekao da će organizirati mirno protestno okupljanje građana zbog "očite namjere vodstva susjedne države da politiku međudržavnih odnosa s BiH gradi na principima i ciljevima politike Franje Tuđmana iz perioda 1991.-1995. godine".

- Bošnjački pokret podsjeća predsjednicu Hrvatske da je zbog zločinačke politike Franje Tuđmana, Gojka Šuška i drugih pravosnažnom presudom Haškog tribunala potvrđena agresija Hrvatske na BiH i pokušaj da podijeli našu državu, a teritorije BiH tada okupirane od vojske Hrvatske pripoji tzv. velikoj Hrvatskoj državi - navodi se u priopćenju za javnost koje prenosi klix.ba.

Dalje dodaju da je u istoj presudi Haškog tribunala za ratne zločine do tada preživjela šestorka vodstva HDZ-a Hrvatske i BiH osuđena na više od 110 godina zatvora zbog udruženog zločinačkog pothvata, najtežih oblika ratnih zločina i masovnog protjerivanja pripadnika bošnjačkog naroda i pokušaja srpsko-hrvatske podjele Republike BiH tada već međunarodno priznate i nezavisne države i članice UN-a.

- Bošnjački pokret podsjeća predsjednicu Hrvatske da su predstavnici HDZ-a BiH pod direktnom sugestijom HDZ-a Hrvatske kao vladajuće stranke u više navrata svojim političkim djelovanjem, glasanjem u institucijama države BiH, sprječavali ili otvoreno opstruirali proces uključivanja države BiH u NATO i time poticali i omogućavali jačanje ruskog političkog utjecaja sprečavanja euroatlantskog puta BiH - ističu iz Bošnjačkog pokreta.

Okupljanje simboličnih 22 građanina održati se sa sloganom "NE tuđmanizaciji BiH i STOP 'ruskoj čizmi' u BiH 22 godine poslije Daytona".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:02