ČELNICI EU

POZDRAVLJAJU I POŠTUJU VOLJU NARODA Barroso i Van Rompuy o škotskoj odluci: 'Rezultat je dobar za jaču Europu'

BRUXELLES Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso ocijenio je u petak da je odluka škotskog naroda da ostane dio Ujedinjenog Kraljevstva dobra za ujedinjenu Europu, dok je predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy istaknuo da poštuje referendumsku odluku.

'Pozdravljam odluku škotskog naroda da sačuva jedinstvo Ujedinjenog Kraljevstva. Taj rezultat je dobar za ujedinjenu, otvorenu i jaču Europu za koju se zauzima Europska komisija', kaže se u Barrosovu priopćenju.

Barroso također pozdravlja činjenicu da su tijekom rasprave proteklih godina i škotska vlada i škotski narod izražavali privrženost Europi.

'Europska komisija će nastaviti s konstruktivnim dijalogom sa škotskom vladom u područjima za koje je ona odgovorna i koja su važna za budućnost Škotske, uključujući radna mjesta i rast, energiju, klimu i okoliš te pametno zakonodavstvo', ističe Barroso.

Predsjednik Europskog vijeća Van Rompuy je istaknuo da poštuje izbor Škotske te pozdravio činjenicu 'što Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje ujedinjeno kao što je jutros izjavio premijer David Cameron'.

'Ujedinjeno Kraljevstvo jest i ostat će važan član Europske unije na korist svih građana i država članica Europske unije', dodaje Van Rompuy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:36