IZBAČEN IZ STRANKE

POVRATAK VUKA JEREMIĆA Predsjednik Opće skupštine UN-a sad će biti običan zastupnik u Skupštini Srbije

Odmah s aviona otrčao je na rođendan svoje bake Sadete Pozderac (93)

Donedavni predsjednik Opće skupštine UN-a Vuk Jeremić jučer se vratio u Beograd, gdje će biti običan zastupnik. Zasad bez stranke, jer je Dragan Đilas izbacio Jeremića iz Demokratske stranke.

Bivšeg Tadićevog ministra vanjskih poslova, zapamćenog po neodmjerenim izjavama i lakom upadanju u sukobe, u svoje redove zovu vladajuće stranke u Srbiji, SPS i SNS, prenosi beogradski Danas. No očito mu nitko nije ponudio funkciju koja bi mu odgovarala kad je ambiciozni mladi političar odlučio za početak biti nezavisni zastupnik i osnovati Institut za međunarodnu politiku, na kojem planira angažirati neke od poznatih stranih diplomata.

Jednogodišnji mandat na čelu Opće skupštine istekao mu je 16. rujna . Večernje novosti pišu da je Jeremić po izlasku iz aviona izjavio da ne namjerava postati član nijedne stranke. - Nisam član nijedne stranke i ne planiram se na bilo koji način stranački angažirati, izjavio je Jeremić.

List prenosi da je Jeremić odmah po dolasku u Beograd otišao kod svoje bake Sadete Pozderac, koja je u utorak napunila 93 godine. Jeremić je preko majke član nekoć jako utjecajne bosanske obitelji Pozderac: Nurija Pozderac bio je potpredsjednik Prvog zasjedanja AVNOJ-a a Hamdija Pozderac bivši predsjednik Predsjedništva socijalističke Bosne i Hercegovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:26