GUADALAJARA

'POŠTOVANI SUGRAĐANI, SEKSAJTE SE BEZBRIŽNO U JAVNOSTI' Meksički grad ne planira više strogo kažnjavati ulični koitus

 Profimedia, Alamy

Meksički grad Guadalajara namjerava izmijeniti zakon te dopustiti seksualne odnose i egzibicionizam u javnosti, piše meksički portal El Universal.

Ova odluka ima namjeru spriječiti policiju ovog grada od 1,5 milijuna stanovnika, da iznuđuje novac od zaljubljenih parova koji se žele prepustiti strastima, objasnili su gradski vijećnici.

U službenom objašnjenju stoji: 'Seksualni odnosi ili činovi egzibicionizma na javnim mjestima, vozilima ili na privatnim lokacijama izloženim pogledima, sada će se smatrati tek blažim prekršajima ukoliko nitko nije uložio pritužbu ili pozvao policiju da intervenira.'

Guadalupe Morfin Otero, političarka koja je predložila ovakvu izmjenu zakona, javnosti je podastrla rezultate istraživanja provedenog među studentima u kojemu njih čak 90 posto tvrdi da su bili izloženi iznudi policajaca koji su ih optužili za nemoral na javnom mjestu.

Zakonodavci se nadaju da će se zahvaljujući novim propisima policija više usredotočiti na ozbiljnije prekršaje i pravi kriminal.

Međutim, u gradu koji se smatra jednim od najkonzervativnijih u Meksiku, ovakvoj su se odluci usprotivile stranke Partido Acción Nacional i Partido Revolucionario Institucional koji kažu da se korupcija mora iskorijeniti akcijama usmjerenim direktno na policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:49