OSUĐEN ZBOG KORUPCIJE

Posrnuli kineski komunistički moćnik Bo Xilai žalit će se na kaznu doživotnog zatvora

This picture taken on August 22, 2013 and released by the Jinan Intermediate People's Court's Weibo account shows former Chinese political star Bo Xilai (C) standing on trial in the Intermediate People's Court in Jinan, east China's Shandong province. Bo Xilai went on trial for bribery, embezzlement and abuse of power on August 22, a court said, in the country's highest-profile prosecution for decades. CHINA OUT AFP PHOTO / JINAN INTERMEDIATE PEOPLE'S COURT ----EDITORS NOTE---- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / JINAN INTERMEDIATE PEOPLE'S COURT " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
 AFP

Posrnuli kineski komunistički moćnik Bo Xilai žalit će se na kaznu doživotnog zatvora koja mu je izrečena u nedjelju zbog korupcije, malverzacija i zloporabe vlasti, objavili su mediji.

Kako je prenio AFP, Bo je obavijestio sud kako će se žaliti na sve točke presude. Mediji kažu kako je bilo očekivano da će podnijeti žalbu, ali i da malo tko vjeruje da će to što promijeniti.

Nekadašnji komunistički funkcioner koji je bio kandidatom za najviše pozicije u državi srušen je zbog nekoliko skandala kao i umiješanosti za ubojstvo Neila Heywooda zbog kojeg je na odgođenu smrtnu kaznu osuđena njegova supruga Gu Kailai. U procesu pritiv njega ipak nije podignuta ta optužba nego se sud fokusirao na optužbe za korupciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:00