STRAVIČNI PRIZORI

POSLJEDNJI TRENUCI PRIJE SMRTI Ove fotografije snimio je mladić prije nego ga je u šumi napao mrki medvjed

 West Milford Police Department

Ove fotografije prikazuju ubojitog mrkog medvjeda dok se približava svojoj žrtvi, 22-godišnjem studentu koji je pokušao pobjeći, ali ga je zvijer uhvatila i ubila na mjestu.

Fotografije je uslikao Darsh Patel, student koji je poginuo u rujnu dok je planinario s prijateljima u New Jerseyu.

Policajci, koji su medvjeda zatekli iznad mladićevog trupla prije nego li su ga ustrijelili, fotografije su pronašli na žrtvinom mobitelu.

Prikazuju oko 150 kilograma teškog medvjeda kako se približava neopreznom studentu u šumama rezervata Apshawa, oko sat vremena vožnje udaljenog od sveučilišta Rutgers gdje je Patel studirao.

Mladić, inače prva žrtva medvjeda u New Jerseyu nakon 150 godina, planinario je šumom u društvu prijatelja kad su zatekli medvjeda.

Okrenuli su se i uputili u drugom smjeru, ali ih je znatiželjna zvijer nastavila slijediti. Kad je prišao na nekoliko metara grupa se razdvojila i svatko je krenuo bježati na svoju stranu.

Kako piše NJ.com, prije kobnog susreta studente je na medvjeda upozorila druga skupina planinara koji su se udaljavali od tog mjesta. Unatoč tome, nastavili su se kretati prema lokaciji gdje je posljednji put viđen.

Prijatelji su Patela posljednji put vidjeli dok se pokušavao popeti na kamenu formaciju i spasiti se od medvjeda. Vikao im je da nastave bježati.

Kad je ostatak grupe pobjegao na sigurno pozvali su policiju. Policajci su medvjeda zatekli kako čuva mladićevo unakaženo tijelo. Zvijer se ponašala agresivno pa su je usmrtili s dva hica iz sačmarice. Jedan je ispaljen u rame, drugi u medvjedovu čeljust.

Obdukcijom su pronađeni dijelovi Patelove odjeće u medvjedovu želucu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:02