ZLOČIN IZ STRASTI

Portugalski novinar C. Castro je kastriran pa ubijen. Je li ga ubio 20-godišnji ljubavnik?

Sa svojim mladićem je otišao u New York i ondje je vjerojatno došlo do ozbiljne svađe

NEW YORK - Poznati portugalski televizijski novinar Carlos Castro (65) nađen je mrtav u subotu u svojoj hotelskoj sobi na Times Squareu u New Yorku.

Castro je prethodno kastriran , a umro je od fatalnih ozljeda na glavi, koje su posljedica brutalnog premlaćivanja. Istodobno, policija je kao glavnog osumnjičenika privela njegova mladoga ljubavnika, 20-godišnjeg Renata Seabru. Nakon saslušanja, Seabra je prebačen u psihijatrijsku bolnicu.

Carlos Castro bio je poznat u Portugalu ne samo po novinarskom radu, nego i kao istaknuti gay aktivist koji je o svojoj homoseksualnosti hrabro progovorio u javnosti. Na odmor u New York stigao je krajem prosinca u pratnji svoga mladoga dečka Renata Seabre, muškog modela koji je nedavno sudjelovao u jednom portugalskom televizijskom reality showu.

Times Square

Plan dvojice muškaraca bio je da na Broadwayu pogledaju nekoliko predstava te da na Times Squareu dočekaju Novu godinu.

No, kako svjedoči Castrov dugogodišnji prijatelj Luis Pires, urednik novina Luso-Americano, najčitanijih u SAD-u na portugalskom jeziku, prije kraja putovanja između dvojice muškaraca izbile su razmirice. - Mislim da su bili iživcirani jedan drugim zbog ljubomore, ali ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi nešto tako strašno - izjavio je Pires za AP. Prema Piresovim riječima, Castro i Seabra u petak navečer najprije su pogledali jedan mjuzikl na Broadwayu, a zatim film u kinu. Planirali su kasnije tijekom noći jesti s Piresovom kćeri. No, u trenutku kada su se s njom trebali naći, u lobiju hotela InterContinental na Times Squareu pojavio se samo Seabra.

Provalili u sobu

- Djelovao je jako čudno, a mojoj kćerki je rekao da Carlos nikada više neće napustiti hotel - ispričao je Pires novinarima.

Budući da se Castro nije pojavljivao, Piresova kći se obratila hotelskom menadžeru. Naposljetku, hotelsko osiguranje provalilo je u Castrovu sobu i našlo ga mrtvog. Seabra je u međuvremenu napustio hotel, ali ga je policija nakon nekoliko sati pronašla u blizini. Priveden je u policijsku postaju na ispitivanje, a zatim u pratnji policajca odveden u psihijatrijsku bolnicu. Istraga o slučaju se nastavlja.

Mladi ljepotan Seabra

Carlos Castro dugi je niz godina radio kao novinar na portugalskoj televiziji. Napisao je nekoliko knjiga, a družio se s istaknutim osoboma iz portugalskog javnog i političkog života, poput bivšeg premijera Marija Soaresa. S mladim ljepotanom Seabrom, kojega je zanimala moda, bio je u vezi nekoliko mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:48