VLADA KRIMINAL

Poput Brazila i Meksika: Narko bande preuzimaju vlast u dijelovima Manchestera, Liverpoola i Birminghama!

Tri britanska grada mogu se usporediti s kartelima koji pod kontrolom drže veća područja u Brazilu i Meksiku
 AP

Dijelovi Manchestera , Liverpoola i Birminghama postali su "nepristupačni", dok zakon gubi borbu protiv preprodavača droge i organiziranog kriminala. Tri britanska grada mogu se usporediti s kartelima koji pod kontrolom drže veća područja u Brazilu i Meksiku, misli profesor Ghodse, predsjednik UN-ovog Međunarodnog odbora za kontrolu narkotika.

- Dijelovi grada zarobljeni su u okrutnoj zamci socijalne isključenosti u kojoj vlada problem s drogom i različite društvene frakcije - izjavio je Ghodse.

Razvoju "nepristupačnih" dijelova grada prijete društvena nejednakost, migracije i poznate osobe kojima je korištenje droge svakodnevna rutina, a rješenje bi se moralo postići pomaganjem marginaliziranim skupinama društva koje je pokvarila droga.

- Dileri, organizirani kriminal, pa i sami narkomani polako preuzimaju vlast u ugroženim područjima. Najbolji primjeri su Brazil, Meksiko, pa mislim da se u slučaju Birminghama, Liverpoola i Manchestera ne smije oslanjati isključivo na provođenje zakona jer se to uvijek pokazalo kao loše rješenje - mišljenje je profesora Ghodsea koji odgovor pronalazi u obaveznom uvođenju programa suzbijanja zloupotrebe droga, novih načina liječenja, edukativnih i rekreativnih mogućnosti, kao i mogućnost zaposlenja po uzoru na ostatak društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:34