POMRAČENJE UMA

Ponajbolji košarkaš svijeta brutalno pretukao maloljetnika i prijetio mu pištoljem!

Ja Morant je prije incidenta u svome domu navodno zaprijetio zaštitaru jednog trgovačkog centra

Ja Morant

 Alex Goodlett/Getty Images/Profimedia/Alex Goodlett/getty Images/profimedia

Američki košarkaš Ja Morant (23) i nekoliko njegovih intimusa optuženi su za prijeteće i nasilno ponašanje, piše The Washington Post, pozivajući se na dosad u medijima neobjavljene policijske izvještaje.

Košarkaš momčadi Memphis Grizzlies i jedna od najvećih mladih zvijezda NBA lige prošlog je ljeta navodno zaprijetio šefu osiguranja jednog trgovačkog centra u Memphisu.

Incident se dogodio nakon što se Morantova majka Jamie u srpnju posvađala s djelatnikom trgovine sportskom opremom Finish Line u Memphisu. Gospođa Morant zatim je nazvala svoga sina koji je na mjesto svađe došao s najmanje još devet osoba. Zaštitar je Morantovoj grupi rekao da napuste parkiralište trgovačkog centra, međutim ovi su to odbili. Policija je ubrzo stigla na lice mjesta i nakon toga je došlo do "verbalnog sukoba". Prema policijskom izvještaju, sukob je eskalirao i jedan je član Morantove svite ruku stavio na zaštitarovu glavu i gurnuo je. "Dok je njegova svita odlazila s parkirališta, Morant je rekao da želi doznati kada zaštitaru prestaje smjena", stoji u policijskom izvještaju. Policija je također navela da je zaštitar htio prijaviti taj incident jer je smatra da je Morant svojom izjavom ugrozio njegovu sigurnost te zato što ga je jedan osoba gurnula. Međutim, sukobljene su strane nakon toga napustile parkiralište i nitko nije uhićen.

Morant je četiri dana kasnije tijekom košarkaške utakmice u svome domu više puta udario jednog 17-godišnjaka. Prema policijskom izvještaju, Morant i njegov prijatelja dječaka su udarili toliko jako da je ovaj pao na tlo. U izvještaju stoji da je mladiću na jednoj strani glave izbio "velik čvor".

Morant je policiji rekao da dječaka udario u samoobrani. "Zamahnuo sam prvi", rekao je košarkaš policiji te dodao da ga je dječak prije toga pogodio košarkaškom loptom u glavu i prišao mu na agresivan način. "Prvo je lopta pogodila mene", rekao je Morant.

Kako stoji u policijskom izvještaju, Morant je dječaku loptu bacio snažno i pogodio ga u prsa. Dječak mu je uzvratio istom mjerom, no lopta je Morantu "prošla kroz ruke" i pogodila ga u bradu. Morant je potom svoju bradu stavio na dječakovo rame i jednog svog prijatelja pitao "treba li mu to napraviti". Morantov je prijatelj rekao da "treba" i Morant je nakon toga navodno dječaka udario u bradu. Morantov ga je prijatelj potom bez najave i upozorenja udario u drugu stranu glave. Dječak je policiji rekao da su ga Morant i njegovi prijatelji stali udarati te da ga je Morant udario "12 ili 13" puta.

Morant je nakon šaketanja ušao u svoj dom te zatim izašao s pištoljem zataknutim u svoje hlače. Kako je 17-godišnjak rekao policiji, košarkaš je u jednom trenutku ruku stavio na pištolj. Dječak je rekao da je Morantov otac svome sinu rekao da se "vrati u kuću".

Morant tijekom razgovora s policijom nije porekao da je iz kuće izašao s pištoljem.

Morant je rekao da je dječak dok je odlazio zaurlao da će se "vratiti" i zaprijetio mu nasiljem. Morant je dječaka prijavio policiji zbog prijetnji njegovoj obitelji.

Morantovi su odvjetnici policiji dostavili izjave svjedoka koji su rekli da je dječak Moranta pogodio loptom, da mu se zbog toga nije ispričao te da mu se počeo približavati kao da se želi tući. U nijednoj se od tih izjava ne spominje nikakav pištolj.

Morantov agent Jim Tanner odbacio je 17-godišnjakove tvrdnje kao "neutemeljene glasine". Tanner je rekao da NBA liga istražila sve incidente s vatrenim oružjem te da tvrdnje oštećene strane nisu potvrđene. Morantov je agent rekao da je incident sa 17-godišnjakom "bila samoobrana" te policija nakon istrage istog Moranta nije optužila ni za jedan zločin.

Odvjetnik obitelji Morant potvrdio je tabloidu TMZ-u da su dječak i njegova majka zbog spomenutog incidenta tužili Moranta.

Morant je i nedavno bio u upleten u jedan sumnjiv incident.

Novinski portal The Athletic objavio je početkom veljače da je netko iz vozila u kojem su bili Morant i još neke osobe u djelatnika NBA momčadi Indiana Pacersa uperila "crveni laser". Neki su svjedoci rekli da vjerovali da je laser bio prikačen za vatreno oružje. Istraga incidenta pokazala je da su tvrdnje da je netko nekom prijetio oružjem bile neutemeljene, ali je potvrđeno da se nakon utakmice Grizzliesa i Pacersa dogodila "situacija" te da je najmanje jednom Morantovom prijatelju izrečena zabrana dolaska na utakmice Grizzliesa u Memphisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 17:13