BOGATAŠI NA METI

Policija u Berlinu nudi 5.000 eura za informacije o počiniteljima: U mjesec dana zapaljena 54 skupocjena automobila, u jednom danu čak 15!

Policija ne zna tko stoji iza napada
A burned-out BMW can be seen at a car park in Berlin on August 17, 2011. Berlin police offered a 5,000-euro ($7,200) reward for information leading to the arrest of arsonists who have been targeting luxury cars throughout the capital. Fifteen cars, including three BMWs, three Mercedes and an Audi, were torched overnight in the upscale district of Charlottenburg in the west of the city, police said. AFP PHOTO / RAINER JENSEN GERMANY OUT
 AFP

Berlinska policija je u srijedu ponudila nagradu od 5000 eura za informaciju koja bi dovela do uhićenja osoba odgovornih za palež luksuznih automobila u tom gradu.

Samo u noći s ponedjeljka na utorak spaljeno je petnaest automobila, uključujući tri BMW-a , tri Mercedesa i Audi . Palež se dogodio u ekskluzivnoj četvrti Charlottenburg u zapadnom dijelu grada.

Ovaj posljednji val kriminala je podigao broj spaljenih automobila u ovoj godini na 138, od toga čak 54 samo u ovom mjesecu.

Palež automobila je prije bio ograničena na istočne djelove glavnog grada Njemačke, a sada se čini kako se njihova kampanja pomakla prema kvartovima u kojem tradicionalno žive bogatiji građani.

Policija ne zna tko stoji iza napada, koji su izvršeni paljenjem guma, ali je poznato da su odgovornost za prijašnje napade preuzele ekstremne ljevičarske grupe.

Ovo nije prvi puta da se Njemačka susrela s ovim fenomenom. Kada je ta zemlja 2009. godine ušla u recesiju te je godine zapaljen čak 221 automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 06:47