POZNAT IDENTITET

Policija rasvijetlila likvidaciju u Beogradu: Eksploziv postavio ubojica na električnom biciklu

U tijeku je raspisivanje međunarodne tjeralice za njim jer osumnjičeni nije samo državljanin Srbije
Strahinja Stojanović i Sonia Suarez Gomez
 Sonia Suarez Gomez/instagram

Beogradska policija je u suradnji s Višim javnim tužiteljstvom identificirala osumnjičenog za ubojstvo Strahinje Stojanovića 13. rujna na Novom Beogradu, priopćio je MUP Srbije, piše srpska Politika.

Kako se sumnja, osumnjičeni M. L. (1970.) je 13. rujna u jutarnjim satima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu. Ondje je na vozilo Stojanovića postavio improviziranu eksplozivnu napravu, kažu u policiji.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji dio karoserije ispod vozačeva sjedala, daljinski aktivirao istog dana oko 12 sati, a od zadobivenih ozljeda Strahinja Stojanović je ubrzo preminuo. Njemu je eksplozija odnijela obje noge, no ostao je, tvrde očevici za Kurir, priseban i čak razgovarao s pristiglom policijom i hitnim službama na mjestu događaja. Umro je u bolnici.

Policija je protiv M. L. podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teškog ubojstva. U suradnji s drugim državnim organima u tijeku je raspisivanje međunarodne tjeralice za njim, jer osumnjičeni nije samo državljanin Srbije.

Nebojša Stefanović, ministar unutarnjih poslova, pohvalio je pripadnike policije koji su rasvijetlili ubojstvo.

Strahinja Stojanović je ubijen u eksploziji automobila u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, kada je s njim u vozilu bila njegova djevojka, Kolumbijka Sonia Suarez Gomez. On je preminuo ubrzo nakon eksplozije, a ona je lakše ozlijeđena.

Kako se sumnja, Stojanovića je ubio plaćeni ubojica koji je došao iz BiH, a sumnja se da je motiv likvidacije osveta za njegovu umiješanost u smrt poznatog beogradskog odvjetnika Dragoslava Miše Ognjanovića, inače branitelja Luke Bojovića, vođe zloglasnog Zemunskog klana.

- Moj Strahinja se nije bavio kriminalom, bio je vlasnik salona rabljenih vozila, pa je sasvim normalno što nije ni imao osiguranje. Sjećam se da ga je jako pogodilo kada su mediji počeli da ga povezuju s ubojstvom advokata Miše Ognjanovića. Više puta mi je rekao da nema nikakve veze s tim zločinom, rekla je na saslušanju u povodu ubojstva Stojanovića prošloga tjedna u Višem javnom tužiteljstvu njegova djevojka.

Ona je izjavila da on uopće nije sumnjao da mu prijeti bilo kakva opasnost.

Stojanović je i ranije bio na meti ubojica, a 2019. je preživio eksploziju bombe podmetnute pod njegov terenac u naselju Galenika. Tada je teško ozlijeđena njegova tadašnja djevojka iz Španjolske.

Strahinja Stojanović je u medijima povezivan s braćom Šaranović, Branislavom i Slobodanom, iz Crne Gore, koji su ubijeni u mafijaškom ratu koji godinama traje između crnogorskih klanova. Stojanović se kao svjedok pojavljivao i na suđenju u slučaju ubojstva Miloša Vidakovića, 2013. godine u Budvi, kao i Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je godinama bio u ratu sa Šaranovićima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 09:02