ZLOČIN IZ MRŽNJE

POLICAJAC HEROJ Svladao luđaka koji je probadao ljude nožem i urlao: 'Židove, hoćeš da te ubijem?'

Chabad-Lubavitch World Headquarters bio je pun židovskih vjernika odjevenih u ortodoksnu odjeću koje je napadač pitao jednog po jednog: "Hoćeš li da te ubijem?"
 screenshot YouTube

U sinagogu u Brookylinu koja je svjetsko sjedište ortodoksne sekte hasidskih Židova uletio je oko 1,40 ujutro 49-godišnjak i počeo vikati "želim ubiti Židova!" i "ubij Židove", te je nožem nasumično odabrao i ubo 22-godišnjeg Levija Rosenblata koji je tamo došao iz Izraela dovršiti svoje učenje za rabina.

Chabad-Lubavitch World Headquarters bio je pun židovskih vjernika odjevenih u ortodoksnu odjeću koje je napadač pitao jednog po jednog: "Hoćeš li da te ubijem?"

Video snimka prikazuje kako je pripadnik policije, koja se ubrzo pojavila na poprištu, naredio napadaču da spusti nož. No, napadač je ubrzo ponovno dohvatio nož sa stolice na koju ga je odložio, i krenuo s njim, na što su policajci povikali da ga baci. Prema navodima policije, napadač je nožem krenuo na policajaca, nakon čega je upucan jednim hicem u prsa, od čega je preminuo.

Kako se čuje na snimci, policajci su mu i dalje vikali da pusti nož, kako bi mu mogli vezati ruke lisicama.

Napadnuti Levi Rosenblat ozlijeđen je po glavi i nalazi se u stabilnom stanju u bolnici, gdje se oporavlja.

Motiv napada nije potvrđen, a policija je priopćila da je napadač crnac i da je otprije poznat policiji, te da je policajac koji je na njega pucao hispanskog porijekla. Ovakvi detalji iz policijskog priopćenja ne čude obzirom da i dalje traju javni prosvjedi zbog smrti dva Afroamerikanca koje su upucali policajci u ophodnji.









Svjedoci u centru Chabad-Lubavitch prepoznali su napadača kao čovjeka koji je ranije iste večeri posjetio sinagogu pod izlikom da traži jednu knjigu, što navodi na sumnju da je pripremao napad.

Prošlog mjeseca u Jeruzalemu dvojica su Palestinaca s noževima i pištoljem upali u sinagogu i ubili četvero vjernika i policajca prije nego što ih je policija upucala.

Pogledajte video

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:48