OBAVJEŠTAJCI NA NOGAMA

POLA RUSIJE TRAŽI NEIZLJEČIVO BOLESNU ŽENU 'Poznata je džihadistica, a ima tumor na mozgu. Bojimo se što je sve spremna napraviti...'

 Getty

Ruska antiteroristička jedinica u potrazi je za ženom koja boluje od neizlječivog tumora na mozgu zbog sumnji da planira samoubilački bombaški napad u Rusiji.

21-godišnjakinji, poznatoj samo kao Oygul M., dijagnosticiran je karcinom, a ruski obavještajci sumnjaju da planira bombaški napad u ime Islamske države, a pod krinkom sirijske izbjeglice. Oygul je završila školu u Rostovu na Donu na jugozapadu Rusije, a trenutno navodno živi u Gruziji, prenosi Daily Mail .

Vjeruju da je ondje otputovala zajedno s 29-godišnjim turskim državljaninom, Bulatom A., kojeg se također sumnjiči za terorističke napade.

Oygul je započela studij na akademiji u Sjevernom Kavkazu, no odustala je na drugoj godini kad joj je dijagnosticiran karcinom. Doktori smatraju da ju je upravo dijagnoza neizlječive bolesti motivirala na terorističke planove.

Njezina majka pak odbija sudjelovati u pronalaženju kćeri te tvrdi da je udana za Egipćanina s kojim trenutno u Kairu traži najbolju terapiju za svoju bolest.

Ranije ovaj tjedan objavljeno je da će moskovski Crveni trg biti ove godine na Silvestrovo zatvoren za javna okupljanja zbog straha od terorističkih napada. Doduše, u službenom je obrazloženju istaknuto da se trg zatvara zbog prijenosa koncerta uživo kojem će moći prisustvovati samo odabrani.

Šef sigurnosti u Moskvi Aleksej Majorov rekao je da će policija svakoga tko se želi priključiti uputiti da je ‘na trgu događaj zatvorenog tipa i da u okolici ima niz mjesta na kojima se ljudi mogu dobro provesti’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:19