NAKON VALA OPTUŽBI

PODIGNUTA PRVA TUŽBA PROTIV BILLA COSBYJA 'Imala sam samo 15 godina kada me silovao u svojoj vili'

(FILES): This October 21, 2010 file photo shows US comedian Bill Cosby performing onstage during "A Celebration of Paul Newman's Hole in the Wall Camps" at Avery Fisher Hall, Lincoln Center in New York City. In recent weeks, about 20 women have come forward to accuse Cosby of sexual assault and even rape. But with most of the alleged attacks now more than 10 years in the past, the 77-year-old Emmy and Golden Globe winner -- who has repeatedly denied any wrongdoing -- is unlikely to face criminal charges due to statutes of limitations. AFP PHOTO / Files / TIMOTHY A. CLARY
 TIMOTHY A. CLARY

Protiv komičara i glumaca Bill Cosbyja podignuta je tužba za seksualno zlostavljanje 15-godišnjakinje koje se dogodilo prije gotovo 40 godina, izjavila je u utorak tužiteljica Judy Huth.

Tužba je podnijeta Vrhovnom sudu u Los Angelesu, a u javnosti se spominje da je to prvi sudski postupak protiv Cosbya kojega je nedavno za seksualno zlostavljanje optužilo više žena.

Huth ističe da je u tužbi napisanoj na pet stranica, 15-godišnjakinja ispričala što se dogodilo u Cosbyjevoj vili 1974., odnosno kako ju je seksualno zlostavljao.

Prema njezinim riječima, Cosby ju je s godinu dana starijom prijateljicom doveo u svoju vilu gdje su popile više alkoholnih pića. U jednom je trenutku izašla iz kupaonice pronaći Cosbya koji sjedio na krevetu u sobi i koji ju je tada protiv njezine volje seksualno iskoristio.

Kao mladoj osobi taj joj je događaj izazvao traumatično stanje, psihološku štetu i duševne boli što je ostavilo traga na čitavom životu.

Cosbyev odvjetnik Martin Singer nije želio komentirati tužbu.

Inače, u ponedjeljak je Cosby podnio ostavku s mjesta povjerenika odbora Sveučilišta Temple. Mediji su izvijestili da otkazao i gostovanje u showu s Davidom Lettermanom predviđeno za idući tjedan.

U posljednjih nekoliko tjedana Cosbya je zbog seksualnih napada optužilo desetak žena. Iako su se pojavljivale i ranije, optužbe su 'izronile' u listopadu nakon što je komičar Hannibal Buress nazvao Cosbyja silovateljem.

Bill Cosby je prvi afroamerikanac koji je osvojio Emmyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:30