POKAZALI JEDINSTVO

'POBIJTE NAS SVE ILI NAS OSTAVITE NA MIRU!' Džihadisti upali u bus, htjeli pobiti sve kršćane, a naišli na nenadani otpor hrabrih putnika muslimana

 AFP

Grupa kenijskih muslimana koji su putovali autobusom kada su upali u zasjedu islamskih militanata, zaštitila je svoje kršćanske suputnike tako što su odbili razdvojiti se u dvije grupe, prenosi BBC .

Militantima su rekli da ih 'pobiju sve ili da ih ostave na miru', rekao je lokalni načelnik kenijskim medijima. Tako su im vrlo vjerojatno spasili život.

Inače, u napadu na selo El Wak, u blizini granice sa Somalijom, ubijeno je najmanje dvoje ljudi. Napad je izvela militantna skupina al-Shabab, koja djeluje na području Somalije i koja često napada sjeveroistočna područja Kenije.

Napadnuti autobus kretao se iz smjera glavnog grada Nairobija prema Manderi.

Kad je grupa al-Shabab u travnju pobila 148 ljudi u napadu na sveučilište u gradu Garissa, militanti su prvo tražili da se izdvoje svi kršćani te ih sve ubili, dok su mnoge muslimane kasnije pustili.

Prošle godine, al-Shabab su napali još jedan autobus i ubili 28 ne-muslimana koji su putovali u Nairobi za božićne blagdane.

Ovaj put, militanti su odlučili pustiti putnike nakon što su pokazali jedinstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:47