JEDINSTVENA PRILIKA

PLANIRATE PREŽIVJETI NUKLEARNU (ILI BILO KAKVU DRUGE) APOKALIPSU? Prodaje se privatni podzemni bunker. Cijena?

 Harry Norman Realtors

Podzemni stambeni objekt, koji je ujedno i bunker, a prozvan 'The Facility', pojavio se na tržištu nekretnina po cijeni od 17,5 milijuna dolara, prenosi Atlanta Business Chronicle.

Nekretnina, koje ekskluzivno na tržištu nudi agencija za nekretnine Harry Norman, Realtors, izgrađena je 1969. godine te je u potpunosti renovirana 2012. godine kako bi ispunila standarde Vlade.

Prema agenciji Harry Norman, ova nekretnina jedini je ojačani privatni podzemni bunker svoje vrstu Sjedinjenim Američkim Državama. Objekt uključuje komercijalnu trofaznu elektranu uz vlastito postrojenje na solarnu energiju snage osam kilovata. Objekt je također opremljen sa sigurnosnim sustavom kamera i nadzora u vrijednosti od 100 tisuća dolara.

'Iznad zemlje 'The Facility' nudi 185 kvadratnih metara komercijalnog prostora, renoviranu kuću za osoblje od 93 kvadrata, dok se ispod zemlje nudi 1,300 kvadratnih metara životnog i radnog prostora', kažu u agenciji za nekretnine. 'Facility se nalazi skoro 14 metara ispod zemlje te je certificaran da može izdržati nuklearnu eksploziju jačine 20 tona.'

'The Facility' se prostire na približno 13 hektara, a podzemni dio podijeljen je na dvije razine, dodaje agencija.

Na drugoj razini nalaze se četiri luksuzna stana, svaki od 55 kvadratnih metara. Stanovi su potpuno samodostatni i imaju dvije spavaće sobe, kuhinju i blagovaonicu, dnevnu sobu s televizijom i internetom te veliku kupanicu, a cijeli je stan opremljen sigurnosnim sustavom, kontrolom klimatizacije te senzorima za nadzor okruženja.

Na prvoj razini podzemnog dijela objekta nalaze se zajedničke prostorije slične onima u luksuznim hotelima.

'Gosti mogu uživati u velikom kućnom kinu s 15 mjesta, komercijalnoj kuhinji, prostoru za rekreaciju, knjižnicom i sobom s televizijom', kažu iz Harry Normana. 'Facility je opremljen i s radionicom, odvojenim centrom za poslovanje i konferencije te s kompletno opremljenom bolničkom sobom.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:36