ČEKAJUĆI PRESUDU

PISTORIUS PREKINUO ŠUTNJU Na Twitteru objavio seriju konfuznih objava, citirao psihijatra zatočenog u Auschwitzu

 AFP

PRETORIA - Nakon višemjesečnog muka, južnoafrički olimpijac Oscar Pistorius, kojemu sude zbog ubojstva djevojke Reeve Steenkamp, oglasio se na svom službenom profilu na Twitteru. Objavio je nekoliko bizarnih tweetova, iz kojih se da zaključiti da je psihološki potpuno slomljen.

Prvo je u nedjelju poslijepodne velikim slovima napisao kako je 'Bog s onima slomljena srca' da bi tu objavu naknadno izbrisao.

Zatim je objavio kolaž fotografija koje prikazuju njega u društvu djece amputiranih udova, a u središtu montaže stoji poruka sljedećeg sadržaja: 'Moguće je promijeniti nečiji život. Ponekad je dovoljno samo reći ili učiniti nešto jednostavno kako bi se netko osjećao bolje ili kako biste nekome poslužili kao nadahnuće.'









Svoje nedjeljne aktivnosti na Twitteru Pistorius je okončao objavom slike na kojoj prstom pokazuje na ulomak iz knjige austrijskog psihijatra Viktora Frankla koju je napisao u vrijeme zatočeništva u Auschwitzu. Riječ je o djelu 'Čovjekovo traganje za smislom', u kojemu Frankl opisuje svoja teška iskustva iz nacističkog logora.

Na stranici koju je Pistorius uslikao, Frankl između ostalog piše o 'čovjeku koji je ostao bez ičega na ovom svijetu'.









Južnoafrički sportaš se na Twitter vratio u ponedjeljak ujutro, kada je ljudima koji ga na toj društvenoj mreži prate, a takvih ima 356 tisuća, objavio sljedeću poruku: 'Gospodine, danas te molim da one koji žive u boli okupaš u rijeci zacjeljivanja'.









Pistorius je prije ovoga posljednji put na Twitteru bio aktivan na Valentinovo, kada se navršilo godinu dana otkad je ubio Reevu Steenkamp. Objavio je tada link na pismo kojim je izrazio svoju 'bol' i 'tugu' zbog njezine smrti.

Upravo zbog te smrti Pistoriusu prijeti dugotrajni zatvor, bude li proglašen krivim na suđenju koje se u Pretoriji upravo približava kraju. Završne riječi su najavljene za 8. i 9. kolovoza, nakon čega bi sutkinja unutar sljedećih mjesec dana trebala odlučiti o njegovoj krivnji. Atletičar čitavo vrijeme tvrdi da je Reevu ubio slučajno jer je pomislio da je ona zapravo provalnik koji je usred noći upao u njegovu kuću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:38