UŽAS U INDIJI

Petorica silovala fotoreporterku na zadatku

Prije zločina napadači su pretukli muškarca koji je bio njezina pratnja
Indian school principal Meena Devi (C) arrives to surrender at the district court in Saran district, India's Bihar state, on July 24, 2013. Police July 24 arrested the head of a school in eastern India where 23 children died after eating a free meal laced with a lethal pesticide, an officer said. AFP PHOTO/STR
 AFP

Fotoreporterka iz indijskog grada Mumbaija višestruko je silovana dok je bila na zadatku, a jučerašnji zločin u kojem je sudjelovalo petoro muškaraca izazvao je ogorčenje u zemlji koja se bori sa visokom stopom silovanja.

23-ogodišnja fotoreporterka koja radi za magazin koji izlazi na engleskom jeziku u tom gradu bila je na zadatku u četvrti Lower Parel, a s njom je bio i muški prijatelj. Napadači su prijatelja pretukli, a nju višestruko silovali, nakon čega je završila u bolnici s teškim ozljedama.

Cijeli slučaj neminovno podsjeća na onaj iz prosinca prošle godine kada je djevojka u New Delhiju višestruko silovana dok se vozila u gradskom autobusu. Tada su silovatelji također pretukli muškarca koji je bio u pratnji žrtve.

Djevojka je naposlijetku preminula, a ogorčena indijska javnost tražila je da policija učini nešto povodom sve učestalijih zločina silovanja koji su u Indiji postali gotovo svakodnevicom.

Policija je sada u Mumbaiju uhitila 16 osumnjičenih, a lokalne vlasti novinarima su poručile kako ovaj zločin i potregu za njegovim počiniteljima shvaćaju "jako ozbiljno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:36