GLUMAC NA METI

PENN SE POSUO PEPELOM 'Intervju s El Chapom je promašaj' ODVJETNIK NARKOBOSA GA NAPAO 'Sve što govori o mom klijentu je čisto sr***'

 Reuters

Sean Penn je lagao o svom intervjuu s El Chapom, a možda će ga i pozvati na suđenje notornom vođi narkokartela Sinaloa, tvrde odvjetnici El Chapa. Sean Penn s druge strane sad žali zbog intervjua jer je izazvao ‘potpuno pogrešne rasprave’.

Glumac Sean Penn žali zbog reakcije koje je izazvao njegov intervju objavljen u časopisu Rolling Stone s meksičkim vođom narkokartela Joaquinom ‘El Chapo’ Guzmanom, čiji je cilj bio potaknuti rasprave na temu borbe protiv droge, rekao je Penn u intervjuu za CBS.

‘Strašno mi je žao što cjelokupna diskusija o ovom članku u potpunosti ignorira njegov cilj, a cilj je bio pridonijeti raspravi o politikama borbe protiv droge’, rekao je slavni glumac voditelju i novinaru Charlieju Roseu.

Guzman je ponovno uhapšen prošli tjedan, šest mjeseci nakon što je ‘spektakularno’ pobjegao iz zatvora kroz tunel prokopan iz njegove ćelije.

Dok je bio u bijegu, Guzman se tajno sastao s Pennom u skrovištu u džungli što meksička vlada smatra važnim potezom u njegovom hapšenju. U intervjuu se El Chapo između ostalog hvali svojim isporukama droge i pranjem novca preko najvećih meksičkih i stranih kompanija, prenosi Reuters .

Glumac je odbio insinuacije da je intervju doveo do hapšenja El Chapa: ‘Stvorio se mit oko posjeta El Chapu, da je naš odlazak bio ‘esencijalan’ za njegovo hapšenje’, rekao je i dodao da se s Guzmanom sastajao više puta i to na lokaciji koja je daleko od njegova uhićenja. Penn smatra da su meksičke vlasti podržale taj mit samo zato što im je neugodno što su Penn i njegovi suradnici došli do Guzmana prije njih. Penn čak kaže da bi mogao biti u opasnosti, ali se ne boji potencijalnih prijetnji.

REUTERS/Tomas Bravo

Na fotografiji: Juan Pablo Badillo, odvjetnik El Chapa

U međuvremenu, odvjernik El Chapa Juan Pablo Badillo nazvao je Pennov članak u Rolling Stoneu, u kojemu tvrdi da se Guzman hvalisao svojom narkodilerskom karijerom, ‘sra…, laži i apsurdnom izmišljotinom’, piše TMZ .

Intervju sa Seanom Pennom bit će emitiran u nedjelju na CBS-u u emisiji ‘60 Minutes’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:32