BORBA PROTIV VIRUSA

Paul Allen daje 100 milijuna dolara protiv ebole

TOPSHOTSALTERNATIVE CROP A handout picture taken and released on September 22, 2014 by the Spanish Defence Ministry shows aid workers and doctors transferring Roman Catholic missionary Manuel Garcia Viejo who contracted the deadly Ebola virus, from Madrid's Torrejon air base to the Carlos III hospital upon their arrival in Spain. Viejo, 69, director of a hospital in the Sierra Leonean town of Lunsar, "has tested positive (for Ebola) and has expressed his desire to be transferred to Spain", the health ministry said in a statement. He is the second Spaniard to contract Ebola in the current outbreak. AFP PHOTO / SPANISH DEFENCE MINISTRY ==RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SPANISH DEFENCE MINISTRY / " NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS==
 SPANISH DEFENCE MINISTRY

SEATTLE - Suutemeljitelj Microsoft Corpa Paul Allen rekao je u četvrtak kako će povećati ukupne donacije organizacijama koje se bore protiv ebole na više od 100 milijuna dolara čime je postao jedan od najvećih osobnih donatora u borbi protiv toga virusa.

Čovjek iz Seattlea koji je zajedno s Billom Gatesom 1975. utemeljio ono što je postalo najveća svjetska softwareska tvrtka već je u rujnu donirao 9 milijuna dolara američkim Centrima za kontrolu i sprječavanje bolesti (CDC) za borbu protiv ebole.

U priopćenju u četvrtak Allen je rekao kako se obvezuje na davanje "najmanje 100 milijuna dolara" za borbu protiv ebole kroz različite kanale.

To uključuje financiranje jedinica za evakuaciju medicinara koji se zaraze koje će upotrebljavati State Department te financiranje medicinskog fakuletta Sveučilišta Massachusetts za obuku medicinara i materijal za pomoć u Liberiji.

"Virus ebole različit je od svih dosadašnjih zdravstvenih kriza koje smo iskusili i treba reakciju različitu od svega što smo ikada vidjeli", rekao je Allen u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 17:58