POTVRDIO NADBISKUP PULJIĆ

PAPA FRANJO ODGODIO POSJET BIH ZBOG NEREDA 'Policija je zakazala, nema jamstva za sigurnost'

'Ja sam zamolio, ako ne možemo sada, da to ostvarimo barem sljedeće godine', rekao je kardinal Puljić za Klix.ba u intervjuu u povodu blagdana Uskrsa.

MOSTAR - Papa Franjo odgodio je planirani posjet Bosni i Hercegovini radi nemira koji su se tijekom veljače dogodili u toj zemlji, potvrdio je u četvrtak u intervju za internetski portal klix.ba vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

"Njegova je dobra volja bila iskrena da dođe ove godine. Sigurno se trebao dogoditi taj pohod u prvoj polovici ove godine. Međutim, on se nije mogao dogoditi radi ovih nedavnih nemira. Jer, nije bilo jamstava. Policija je tu zakazala", rekao je kardinal Puljić, kako ga prenosi klix.ba. Po njegovim riječima, posjet pape Franje je odgođen nakon što su iz Vatikana postavili pitanje koliko je 'policija jamac sigurnosti' u BiH.

Kardinal Puljić kazao je da Papa neće doći u BiH u drugom dijelu godine jer je to razdoblje vezano za izbore, zbog čega je predložio da se posjet odgodi za 2015. godinu.

"Ja sam zamolio, ako ne možemo sada, da to ostvarimo barem sljedeće godine", rekao je kardinal Puljić za Klix.ba u intervjuu u povodu blagdana Uskrsa.

Početkom godine Predsjedništvo BiH je pozvalo Papu u službeni posjet Bosni i Hercegovini. Dolazak poglavara Rimokatoličke crkve u BiH se predviđao za 21. lipnja, što Vatikan ranije nije službeno potvrdio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:59