NAJTEŽI DANI SVETOG OCA

PAPA FRANJO O OBITELJSKOJ TRAGEDIJI 'Čak i papa ima obitelj. Hvala vam na sućuti i molitvama'

'Bilo nas je petorica braće, imam 16 nećaka i jedan od njih imao je prometnu nesreću. Njegova supruga i dvoje djece, jedno od dvije godine, drugo od nekoliko mjeseci starosti, poginuli su', rekao je papa
 AFP

VATIKAN - Papa Franjo održao je u srijedu redovitu audijenciju s vjernicima. Franjo je govorio i o prometnoj nesreći u kojoj mu je poginulo troje rođaka.

"Čak i papa ima obitelj. Bilo nas je petorica braće, imam 16 nećaka i jedan od njih imao je prometnu nesreću. Njegova supruga i dvoje djece, jedno od dvije godine, drugo od nekoliko mjeseci starosti, poginuli su".

"Mnogo, mnogo vam hvala na sućuti i molitvama", rekao je Papa.

Foto: AFP, Mjesto stravične nesreće u kojoj su poginuli papini rođaci

Papa je ovom prilikom primio i predstavnike njegovog najdražeg nogometnog kluba San Lorenza i čestitao im na prošlotjednom osvajanju Copa Libertadoresa.

Igrači Juan Mercier i Julio Buffari, trener Edgardo Bauza te predsjednik i potpredsjednik kluba doputovali su u Rim i došli na Franjinu tjednu audijenciju.

"Posebno pozdravljam momčad San Lorenza, koja je dio mog kulturnog identiteta", kazao je Papa pred 6000 okupljenih u dvorani Pavla VI.

S predstavnicima igrača i uprave sastao se i prije i poslije audijencije, rekavši "ah, prvaci". Na poklon je dobio repliku osvojenog trofeja i dres.

San Lorenzo je prošli tjedan prvi put u povijesti osvojio najvažnije južnoameričko klupsko nogometno natjecanje. Papa Franjo je njihov navijač od djetinjstva i počasni član.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:22