USUSRET IZBORIMA

Pahor započeo duhovitu kampanju za predsjednika: Plete čarape i vuče Hrvatsku u EU

Pahorov izborni stožer već je na internetu otvorio posebnu stranicu na kojoj objavljuje njegove izjave i fotografije prilikom posjeta
 Facebook

LJUBLJANA - Bivši slovenski premijer Borut Pahor već je započeo originalnu i duhovitu kampanju kojom se biračima želi predstaviti kao najbolja opcija za novog predsjednika države na izborima koji se održavaju za tri i pol mjeseca.

Pahorov izborni stožer već je na internetu otvorio posebnu stranicu na kojoj objavljuje njegove izjave i fotografije prilikom posjeta različitim krajevima Slovenije, u kojima se predstavlja kao kandidat blizak ljudima koji je spreman prihvatiti se svakog posla.

Na stranici i Twitteru su tako objavljeni materijali kako Pahor početkom tjedna u jednoj tvornici pomaže radnicama pri navlačenju čarapa na kalup, a u petak kako u narančastom kombinezonu zajedno s djelatnicima lokalnog poduzeća za ceste pomaže prilikom popravljanja udarnih rupa u okolici Dravograda.

Pahorov izborni stožer koji, kao i cijelu kampanju vodi Alja Brglez, nekadašnja šefica kabineta bivšeg premijera i predsjednika Janeza Drnovšeka, uz fotografiju na kojoj Pahor polaže asfalt prema obližnjoj Austriji, objavio je da se bivši premijer tom prilikom dobro oznojio jer je vrući asfalt imao temperaturu od čak 165 stupnjeva Celzija.

Kako su javili slovenski mediji, Pahor će u okviru svoje terenske predsjedničke kampanje ovih dana sudjelovati i u natjecanju potezanja konopca koji priređuju jedna slovenska i jedna hrvatska pogranična općina. Najavljujući okršaj, Pahor se našalio da želi pridonijeti pobjedi slovenske strane, ali da to neće biti slabo ni za Hrvatsku jer će je Slovenci konopcem povući prema Europskoj uniji, objavili su neki mediji koji prate njegovu kampanju.

Službena kampanja za pete predsjedničke izbore u Sloveniji počinje inače tek mjesec dana prije izbora koji se održavaju 11. studenoga. Budući da se sadašnji predsjednik Danilo Türk bori za još jedan mandat, a da je većina stranaka desnog centra podržala kao kandidata eurozastupnika Milana Zvera, kojemu je premijer Janez Janša vjenčani kum, te da bi se do zaključivanja prijava za kandidate mogao pojaviti još neki ozbiljan suparnik, moguće da će za pobjedu na predsjedničkim izborima biti potreban i drugi izborni krug.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:23