OKRŠAJ S POLICIJOM

OVO JE ŽENA KOJA JE AKTIVIRALA BOMBU U PARIZU Bombašica je rođakinja navodnog organizatora prošlotjednih napada na Pariz

 Screenshot/Twitter

Mlada žena koja je detonirala remen s bombom tijekom policijske racije u Parizu rođakinja je navodnog organizatora napada u francuskoj metropoli prošlog petka, prenosi Independent.

Reuters tvrdi da je žena u rodu s Abdelhamidom Abaaoudom, kojega policija traži zbog povezanosti s bombaškim napadom.

Prema izvorima, žena se zove Hasna Aitboulahcen, te ima 26 godina. RTL televizija tvrdi da je žena prethodno radila kao upraviteljica u građevinskom sektoru u pariškom predgrađu Epinay-sur-Seine.









Eksplozija, za koju se smatra da je rezultat detonacije remena s bombom, dogodila se u okrugu Saint-Denis na sjeveru Pariza.

Policija trenutno pokušava ustanoviti je li žena upozorila svoje osumnjičene suradnike prije nego što je detonirala bombu, prenosi francuska televizija TF1.

Vjeruje se da je žena telefonirala netom prije smrti.

Amaterske video snimke sa suočavanja specijalne policije navodne bombašice pokazuju da ju je policija vičući pitala 'Gdje ti je dečko?'. Ona im je odgovorila da 'joj to nije dečko' prije nego što je incident eskalirao.

Žena je poslije toga još jednom ponovila svoje opovrgnuće, a nakon toga se čula eksplozija, za koju se smatra da je rezultat njezinog detoniranja remena s bombom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:02