ZOVU JE BIJELA SESTRA

Ovo je udovica terorista odgovornog za bombaške napade u Londonu! Sada u Africi obučava elitne ženske terorističke grupe

Engleskinja je u bijegu zbog optužbi britanske vlade za terorizam

Samantha Lewthwaite, Engleskinja koja je u bijegu zbog optužbi britanske vlade za terorizam, nalazi se u Somaliji gdje regrutira i obučava ženske terorističke udarne grupe.

Samantha Lewthwaite, udovica Jermaine Lindsaya, jednog od sudionika u terorističkim napadima 7. srpnja 2005. godine u Londonu, nije viđena od prosinca, kada je pobjegla u Mombasu, u Keniju.

Policija je tada otkrila njen plan napada na hotele pune turista kemijskim bombama.

Nedavno se na internetu pojavila vijest da je u Somaliji i da je povezana s terorističkim napadima u istočnoj Africi.

Blogerica iz Tanzanije koja je objavila ovu informaciju kaže da je Samantha Lewthwaite u islamističkim krugovima poznata kao "Dada Mzungu", što na svahiliju znači "Bijela sestra".

"Više od pet puta je naša Bijela sestra pobijedila nevjernike u Keniji i Tanzaniji. Posvetila je život Alahu i sada mu služi kao njegov ženski vojnik. U Somaliji zapovijeda postrojbama žena mudžahedina. Sve muslimanske sestre žele biti kao naša Bijela sestra. I ja ću se pridružiti", napisala je ova blogerica.

Policijski izvori u Keniji priopćili su da prema njihovim saznanjima Samantha boravi u Somaliji, gdje je pod zaštitom al-Shabaaba, militantne islamističke vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:41