RIGOROZNI ZAKONI

OVO JE SNIMKA VJENČANJA ZBOG KOJE OSMORICA MLADIĆA IDE U ZATVOR 'Poticali su na razvrat i vrijeđali javni moral'

 Screenshot

KAIRO - Sud u Kairu u subotu je na trogodišnji zatvor osudio osmoricu mladića optuženih da su se pojavili u video snimci "homoseksualnog vjenčanja" objavljenoj na brojnim društvenim mrežama.

Sudski proces protiv mladića pokrenut je zbog "poticanja na razvrat i vrijeđanja javnog morala", a osuđeni su zbog objavljivanja nepriličnih fotografija, rekao je za AFP odvjetnik obrane Nesrin Nabil, koji je rekao i da će se obrana žaliti na presudu kojom su okrivljeni dobili maksimalnu kaznu predviđenu za to kazneno djelo.

Riječ je o video snimci kojoj je prikazan homoseksualni par neposredno prije proslave vjenčanja u uskom krugu prijatelja koji se raduju i pjevaju.

Egipatski zakon izrijekom ne zabranjuje homoseksualnost, no više je osoba u toj zemlji u posljednjih nekoliko godina osuđeno zbog "razvratnog ponašanja" ukoliko su sudjelovali na zabavama što su ih organizirali homoseksualci. U Egiptu i islam i Koptska crkva homoseksualnost smatraju "poremećajem" te se od gay zajednice očekuju da se ponaša neupadljivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 11:04