IZRABLJIVANJE DJECE

'OVO JE NAŠ NAJMLAĐI MUČENIK' Džihadisti se hvale mališanom koji je u dobi od samo 10 godina poginuo za kalifat

 Twitter

Militanti Islamske države na Twitter profilima ovih dana objavljuju fotografiju njihova najmlađeg borca, 10-godišnjeg dječaka koji je navodno smrtno stradao dok se uz svog oca, koji je također poginuo, borio u Siriji. Opisuju ga kao 'junaka, najmlađeg mučenika'.

Dječak čije fotografije dijele i pristalice ISIS-a diljem svijeta odjeven je u maskirno odijelo te drži mitraljez. Na nekoliko fotografija je u društvu svog oca. Poginuli su navodno u zračnim napadima pod vodstvom Amerikanaca.

Dok se društvenim mrežama šire njegove fotografije objavljen je i video kojeg je još u rujnu na YouTube navodno postavio njegov otac. Originalni video brzo je maknut s YouTubea, ali medijska grupa Al-A'amaq koja podržava ISIS ga je iznova objavila.

Prošloga tjedna još je jedna slična priča preplavila zapadne medije. Asiya Ummi Abdullah, 24-godišnja majka inače odrasla u Turskoj, ispričala je kako je svog trogodišnjeg sina uključila u sve aktivnosti ISIS-a. Tvrdi da osjeća 'kako njeno dijete duhovno raste u tom okruženju' iako u Raqqi, glavnom gradu samoprozvane Islamske države, protivnicima režima na trgovima odrubljuju glave i razapinju ih.

'Tko kaže da su naša djeca nesretna? Sada su najbliže Bogu i istini i zato su sretna', poručila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:57