VIŠE OD 20 RANJENIH

'OVO JE BIO LET IZ PAKLA, NISAM ZNALA HOĆU LI PREŽIVJETI' Kaos u kanadskom Boeingu, zbog enormnih turbulencija putnici letjeli po kabini

 cc

Avion kanadske kompanije Air Canada na letu iz Šangaja za Toronto morao je u srijedu navečer hitno sletjeti u zračnu luku u Calgaryju zbog izrazito snažnih turbulencija uslijed kojih je najmanje 21 osoba u letjelici ozlijeđena.

Kako prenosi Sky News, nekolicina putnika završila je u bolnici s ozljedama vrata i leđa, a među ranjenima je i troje djece. Svi su u stabilnom stanju i izvan životne opasnosti. Svjedoci s aerodroma u Calgaryju govore kako je dio putnika do ambulantnih vozila prebačen na nosilima.

'Bio je to let iz pakla', u dahu je za lokalni list Calgary Herald opisala putnica Connie Gelber. 'Bilo je zastrašujuće. Iskreno da vam kažem, nismo znali hoćemo li preživjeti', dodala je.

Opisala je kako je djevojčica koja je sjedila odmah do nje u trenutku kada su počele turbulencije doslovce odletjela iz sjedala niz prolaz između drugih putnika.

Liu Pinzhou kaže da su ga turbulencije prenule iz sna. 'Neki je tip odjednom samo odletio. Potpuno suludo', rekao je ovaj putnik.

U kanadskom Boeingu 777 bila su 332 putnika i 19 članova posade. Air Canada u kratkom priopćenju kaže da je pokrenuta istraga o incidentu, no zasad nema naznaka što je dovelo do tako ekstremnih turbulencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:34