STRAŠAN ZLOČIN

OVO JE BANKAR KOJI JE ISKASAPIO PROSTITUTKE Iz stana Rurika Juttinga danima se širio neopisiv smrad

Iz stana Rurika Juttinga (29), školovanog na Oxfordu, danima se širio neopisiv smrad, što su susjedi primijetili

Honkonški policajci priveli su 29-godišnjeg bankara Rurika Juttinga, Britanca zaposlenog u Bank of America Merril Lynch, zbog sumnje da je izmasakrirao dvije prostitutke u svom stanu.

Leš na balkonu

U Wan Chaiju, uglednom kvartu Hong Konga, u jednoj 40-katnici, proteklih se dana osjećao težak smrad - jedan je od stanara rekao da je bio uvjeren da je riječ o nekoj životiniji koja se raspada.

“Ali, takvo što je teško zamisliti u Hong Kongu”, izjavio je za lokalne medije. Naime, ovaj je poslovno financijski centar, koji je više od mjesec dana bio poprište vrlo ozbiljnih prosvjeda zbog plana kineskih vlasti da umanje pravo građana te enklave na odabir kandidata za izbore, poznat po vrlo visokoj razini javne higijene. A onda je i taj misterij razjašnjen - naime, na balkonu jednog od stanara u kovčegu je pronađeno ubijeno tijelo jedne žene.

Slike u mobitelu

To pak nije sve, u stanu tog 29-godišnjeg Britanca, obrazovanog na Oxfordu, kojeg su britanski mediji identificirali kao Rurika Juttinga, bankara koji je bio zaposlen u Bank of America Merril Lynch, pronađeno je još jedno mrtvo žensko tijelo i nož. Obje su nesretne žene, jedna stara 25, a druga 30 godina, vjerojatno bile prostitutke, a izbodene su nožem. Policija također ističe da su imale brojne rane na vratu. Žena koja je ugurana u kovčeg, kako je objavila policija, ondje se nalazila najmanje četiri dana, pa je odatle i dolazio teški zadah. Da bi je mogao staviti u kovčeg normalne veličine, zločinac joj je gotovo odrezao glavu te vezao ruke i noge uz tijelo. Na Juttingovu su mobitelu pronađene slike žena nakon što su ubijene, a policija sada istražuje je li on možda počinio i još koje ubojstvo te je li uz njega još netko povezan sa zločinom. U stanu je, pak, pronađena i zbirka seksualnih pomagala te kokain.

Bankar je podvrgnut ispitivanju i još nema informacija je li priznao zločin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:40