ŽIVOTNA BORBA

OVA MAJKA IMA BLIZANCE, OBA SU OBOLILA OD ISTOG TUMORA Potresna priča shrvane majke

Britanka Sally Hyde, majka 14-ogodišnjih blizanaca Harryja i Georgea, ispričala je medijima svoju potresnu priču o borbi kroz koju prolazi njezina obitelj nakon što je otkriveno da oba njezina sina boluju od istog tipa tumora.

Harry je napipao kvržicu na vratu u kolovozu prošle godine, nakon čega je otišao u bolnicu. Tamo mu je diagnosticirana Hodgkinova bolest, tumor limfnih čvorova. Ono što je uslijedilo bilo je šest mjeseci kemoterapije i borbe. Sally je morala napustiti posao da se brine za njega.

"Kada smo saznali dijagnozu, to je za mene bio kompletan šok. Proveo je tjedne na aparatima koji su pomogli disati i naposlijetku smo krenuli na kemoterapiju. Harry je bio jako hrabar, čak je kvržici dao i ime - Keith. Doktori u bolnici zvali su ga "frajer" jer je bio tako opušten i smiren oko svega", ispričala je za Daliy Mail Sally Hyde.

Vijesti su naposlijetku bile dobre - tumor je, kako su liječnici proglasili, u regresiji, a Harry je pušten doma uz redovite kontrole. Međutim, tek kada se obitelj počela oporavljati, uslijedio je novi šok.

"George je došao do mene i rekao da je napipao kvržicu. Čim sam to vidjela znala sam da je riječ o istoj stvari", rekla je Sally.

I Georgeu je dijagnosticirana Hodgkinova bolest. Međutim, Sally i njezina obitelj kažu da su sada ipak nešto pripremnji, jer barem znaju što ih čeka.

"Plakala sam, ali mora se nastaviti s životom. Ponosna sam na svoje sinove i kaoko se drže", zaključila je majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 05:09