ŠOKANTAN SLUČAJ

OVA JE SKOTNA KUJICA SPASILA ŽIVOT IZGLADNJELOG DJEČAČIĆA Podojila ga u dvorištu mehaničarske radionice, svi su u nevjerici

 screenshot YouTube

Lory Escudero živi u čileanskom gradu Arici, a u četvrtak je ostala u potpunom šoku prizorom koji je zatekla u dvorištu mehaničarske radionice u kvartu u kojem živi.

Vidjela je potpuno onemoćalog i izgladnjelog dječačića kako leži pored njezine skotne kujice Reine. Približila se i shvatila da Reina zapravo doji mališana starog samo dvije godine.

Odmah je nazvala policiju i dječak je prebačen u bolnicu. Kako javlja Associated Press, moguće je da mu je kujica spasila život. Liječnici su utvrdili da je neuhranjen, po koži su mu našli infekcije, a kosa mu je bila puna ušiju. Dan kasnije su ga pustili i predali na skrb djelatnicima lokalnog centra za socijalni rad.

U bolnici ga je posjetila majka, potpuno pijana... Protiv nje slijedi prijava zbog zanemarivanja djeteta, koje je dovela na rub gladi. Za nekoliko bi tjedana na obiteljskom sudu trebalo biti održano ročište na kojem bi mogla biti donesena odluka o trajnom oduzimanju djeteta majci.

'Svi mi koji živimo tu, svi smo mi roditelji i da je bilo tko vidio ono što sam ja vidjela kao žena, kao majka... Bilo je strašno', izjavila je Lory Escudero.

Arica se nalazi oko dvije tisuće kilometara sjeverno od glavnog čileanskog grada Santiaga, a kvart u kojem je dječačić pronađen nastanjuju većinom siromašni doseljenici iz Perua i Bolivije, koji su u Čile došli trbuhom za kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 20:44