MISTERIOZAN NESTANAK

OTKRIVENI GLAVNI SUMNJIVCI ZA OTMICU MADELEINE MCCAN Jesu li malenu Britanku oteli pljačkaši?

 YouTube

Novi detalji o otmici Madeleine McCann procurili su u javnost. Tako se doznaje kako je Scotland Yard identificirao tri osobe koje bi mogle biti odgovorne za otmicu djevojčice. Putem analize podataka s mobitela doznali su kako je banda lopova operirala u blizini područja u Portugalu gdje je 2007. godine nestala Madeleine.

Zabilježeno je kako su tri osobe međusobno imale neobično visok broj poziva neposredno nakon što je prijavljen nestanak male Madeleine. Policija vjeruje kako su lopovi, uključujući najmanje jednog Portugalca, već prije toga pljačkali resort Praia da Luz gdje su uznemirili jedno dijete čiji su roditelji bili na piću na terasi dok se to događalo. Kada su utrčali da vide što se događa uljezi su već bili pobjegli.

Portugalska policija tijekom istrage otmice Madaleine McCann tom događaju nije pridavala nikakvu važnost iako se dogodila samo nekoliko dana prije njenog nestanka. Britanski istražitelji su njihov previd tog događaja nazvali sramotnim.

Sudeći prema informacijama da je Yard putem analize telefonskih razgovora identificirao moguće otmičare smatra se kako je lov na njih sada u središtu istražnih radnji.

Što se tiče same otmice britanski istražitelji vjeruju da je ove provalnike uhvatila panika nakon što su prilikom provale probudili Madelein pa su je odlučili povesti sa sobom.

- Nakon svih teorija o tome što se dogodilo s njom, možda postoji jednostavno objašnjenje - pljačka je krenula u krivom smjeru. To je sada glavna teorija britanske policija - rekla je jedna dobro informirana osoba koja je htjela ostati anonimna za Daily Mail.

Detektiv Andy Redwood, koji vodi istragu, na BBC-jevoj emisiji posvećenoj ovoj otmicu eprikazanoj u listopadu prošle godine je rekao da je policija pregledala podatke s nekoliko tisuća mobitela ljudi koji su u to vrijeme bili u Praia da Luzu u vrijeme kad se otmica dogodila. Policija pokušava identificirati vlasnike svakog mobitela kako bi stvorili saznali tko je sve boravio u tom području u vrijeme nestanka male Madeleine.

U Praia da Luzu živi preko 3000 ljudi, a sezosnki radnici dolaze iz svih krajeva svijeta.

- Ovo je ciljani napad na taj podaka kako bi vidjeli hoće li nam pomoći kako bi saznali što se dogodilo s Madelein tog dana - rekao je tada Redwood uz dodatak da policija u proteklih šest godina nije mogla identificirati veliki broj mobitela.

Prema Scotland Yardu, telefonske zapise je pregledala portugalska policija, ali nije bila previše detaljna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:41