ŠOKANTNA PRIČA

OTKRIVEN NAJTEŽI INCESTUOZNI SLUČAJ Braće i sestre rađali su djecu u teškoj bijedi i živjeli u kultu

 Getty Images

Uznemirujuća tajna otkrivena je u slikovitoj australskoj dolini u blizini Sydneyja. Desetljećima su se braća i sestre, stričevi i tetke upuštali međusobno u seksualne odnose i rađali djecu u izoliranoj zajednici koja je nedavno otkrivena.

Rezultat incestuoznih odnosa su djeca s urođenim invaliditetom, nesposobna za razumljiv govor, usporeni intelektualni razvoj..

Kroz četiri generacije braće i sestre, stričevi i tetke međusobno su imali seksualne odnose, a djecu su odgajali u vrlo siromašnim, nehigijenskim uvjetima života.

Pronađena djeca živjela su u šupi punoj prljavštine. Većina njih imaju deformirane dijelove tijela. Primjerice, jedan dječak boluje od teškog oblika psorijaze te ima problema s hodom. Drugi dječak imao je probleme sa sluhom i vidom.

Devetogodišnja djevojčica, koja ima oštećen sluh i ne zna pisati, zamuckuje dok priča te ozbiljne probleme u govoru, nije znala kako da se okupa ili osuši ručnikom. Također, ne zna koristiti toaletni papir. Ona ne zna što je toaletni papir.

Šokantno otkriće generacijama zlostavljane djee objavljeno je danas u Daily Telegraphu. Naime, Sud za djecu New South Walesa dopustio je objavu priče u javnosti, što predstavlja svojevrsni presedan.

Ime skrivene doline drži se u tajnosti, a obitelj je dobila pseudonim Colt kako bi se zaštitio identitet maloljetih osoba.

Detalji bijednog života ove kultne zajednice objavljeni su jer je sud smatrao da građani mora saznati za najteži slučaj incesta koji je ikad otkriven.

Incestuozna obitelj selila se često, iz Južne Australije u Victoriju, Zapadnu Australiju, pa natrag u okolicu Sydneyja. Posljednja generacija razvratnoga kulta nikada ne bi bila otkrivena da mještani gradića nisu dojavili da u obližnjim brdima žive djeca koja ne idu u tamošnju školu.

Lokalni mještanin ispričao je za jedan dnevni list u Sydneyju da je povremeno viđao dvije žene i desetak djece kako izlaze iz automobila, ulaze u dućan, obavljaju kupovinu, a zatim odlaze.

- Nikada nisu bili uredni. Tamo gdje su živjeli nije bilo ni struje, niti vode, ispričao je.

Policija i socijalni radnici bili su šokirani kada su stigli na lokaciju gdje su članovi kulta bili smješteni. Živjeli se naudaljenosti 32 kilometra od najbližeg naselja. Pronašli su 40 odraslih osoba i djece koji su živjeli u trošnim prikolicama, dva šatora i dvije šupe, bez vode i kanalizacije.

Na jednom krevetu spavao je kengur, istrulo povrće ležalo je u frižideru, a prljavštinom su bile prekrivene sve površine. Vreće smeća, električne žice bile su razbacane okolo, kao i motorne pile. Nije bilo toaleta, niti tuševa.

- Nikada neću zaboraviti što sam tamo vidjela, posvjedočila je jedna policajka. U tom trenutku nije bila svjesna da su članovi kulta koje je vidjela potomci pra-pradjeda i pra-prabake koji su bili brat i sestre. Kroz generacije se prakticirao incestuozni odnos, a tome su učili i djecu koja su se međusobno upuštala u seksualne odnose čim su bila dovoljno stara.

Rezultat takve reprodukcije je zastoj u razvoj kod mnoge djece, te brojni fizički hendikepi. Samo je jedna curica (5) imala roditelje koji nisu bili u krvnom srodstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:57