MOTORISTE VOLIO NAJVIŠE

OTKRIVEN MISTERIOZNI REVOLVERAŠ S CESTE Kamiondžija u 5 godina na vozače ispalio 762 metka

Michael Harry K. (58) najčešće je gađao motoriste, a jednu ženu je pogodio u vrat
 AFP

Svaki vozač može ispričati stotine priča o slučajevima na cesti koji su ga doveli na rub živaca zbog ponašanja drugih sudionika u prometu. No, vozač kamiona u Njemačkoj Michael Harry K (58) po tom pitanju odlučio nešto učiniti, ne razmišljajući baš o posljedicama. I to ne baš pretjerano mudro, zapravo izuzetno opasno.

Naime, tijekom vožnje još tamo 2008. netko je Michaelu, kojeg policija opisuje kao frustriranog samca, ispalio nekoliko čavala u gume.

To ga je do te mjere iznerviralo da se ozbiljno oboružao i od tada po autocestama u Njemačkoj i nekim susjednim zemljama pucao na sve vozače za koje bi procijenio da se na cesti ponašaju neodgovorno ili opasno. Najdraža su mu meta bili motociklisti, ali nije štedio ni svoje kolege vozače kamiona.

Sve u svemu, Michael je na autocesti ispalio točno 762 metka, tvrdi njemačka policija.

Na sreću, većina ispaljenih metaka je završila negdje uz cestu, samo je jedna žena pogođena u vrat i na sreću preživjela, a druga se žena automobilom zaletjela u ogradu.

Tri su pak vozača kamiona jedva jedvice izbjegla sudar.

Vozač pucač je otkriven nakon što je uslijedio niz pritužbi pa su pojačane kamere na mjestima gdje je prijavljena pucnjava i tako je konačno u ruke pravde pao i Michael.

U njegovoj je kući otkrivena sasvim pristojna zaliha streljiva i oružja za koje je koristio prigušivač da ga se ne bi moglo locirati prema zvuku. Sada mu pak prijeti doživotni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 05:38